BUEK Yönetim Kurulu Başkanı Yücel, ‘Uğur Raunt’ bilgilendirme toplantısında öğrenciler ve velilerle bir araya geldi.

Uğur Eğitim Kurumları-Sebit işbirliği ile üniversite adaylarını online eğitimle sınavlara hazırlayacak olan “Uğur Raunt” sistemi hakkında öğrencilere bilgi veren Yücel, “Bu sene 48. yıla okul olarak giriyoruz. Bizim için çok yeni bir milat. Her birinizi ayrı ayrı takip ederek çok başarılı olmak istiyoruz. Çünkü Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumlarının, okullarıyla, Bahçeşehir Kolejleri ve Bahçeşehir Üniversitesi ile büyük bir marka oluşunun temeli iki odalı Uğur’dur. Uğur bizim ilk göz ağrımızdır. Hata yapmaya müsaade etmeyiz. Aileniz ile birlikte hep birlikte güzel bir sene çıkaracağız. Uğur Raunt’un sunmuş olduğu olanaklar öğretmenlerimizin anlatım yapısını, öğretim mantığını da değiştirecektir” diye konuştu.

http://image.cdn.iha.com.tr/Contents/store/img/1258000/buek-yonetim-kurulu-baskani-yucel-ogretmen-merkezli-bir-egitim-ogretimden-cikmamiz-lazim-1259012-664x354.jpg
 
Eski anlayışlara göre öğretmenliğin artık yavaş yavaş ortadan kalktığına dikkat çeken Yücel, “Öğretmen artık sadece ders anlatan, öğretmen merkezli bir eğitimden-öğretimden çıkmamız lazım. Öğrencinin ağzına hap gibi bütün işleri koymaya çalışmamalıyız. Her saat başınızda bir hoca olsa öğrenemeyebilirsiniz. Siz öğrenmek istediğiniz zaman kendi kendinize de çalışma fırsatını da bulmalısınız. Dün bir anlaşma yaptık ve 147 ülkede yayın satan bir firma bu konuyla ilgili bizimle anlaşmada bulundu. Dünyanın çeşitli noktalarında bu yayını yapacağız. Dünyada çünkü böyle bir ürün yok. Kişiselleştirilmiş, veriye dayalı bir öğretim sistemi anlayışı sunuyoruz. Bugün bir arkadaşınız ben öğretmen olmam dedi ama ben öğretmenim ve iyi bir öğretmenim, girişimciyim. Avrupa’nın en büyük eğitim grubunun patronuyum. İyi de işlerim var. Manen zaten dünyanın en zengin adamıyım. Her yıl da minimum 130 trilyon liralık burs veriyorum’’ diyerek konuşmasını noktaladı.