Öğretmen olmanın hayalini kuran binlerce kişi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "15 bin ek öğretmen ataması yapacağız" açıklaması ile sevindi. Daha önce 2021 yılında 20 bin öğretmen ataması yapılacağı açıklanmış ancak bu rakamın yetersiz olduğunu düşünen öğretmen adayları ek atama yapılmasını talep etmişti. 15 bin öğretmen atamasına ilişkin takvim de belli oldu.

20 bin öğretmen atama sürecinin başlamasının ardından atama bekleyen binlerce öğretmen adayı ek atamaların yapılmasını talep ediyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklama ile ek atama bekleyen öğretmen adaylarını sevindirdi. Erdoğan sosyal medyadan yaptığı açıklamada "Buradan öğretmenlerimize ve tüm eğitim camiamıza çok önemli bir müjde vermek istiyorum. Türkiye'nin geleceğine yatırım yapmaya devam ediyoruz. Çocuklarımızın daha kaliteli eğitim almasını sağlamak için 15 bin yeni öğretmen ataması daha yapacağız. Hayırlı olsun." dedi. Bu açıklamanın ardından atama için başvuracak olan öğretmen adayları Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? sorusunu sormaya başladı. 2021 yılı 15 bin öğretmen atamlarına ilişkin takvim belli oldu.

Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?

Öğretmen adayları önce mülakat sınavından geçecek. Sözlü sınavlar 12-27/11/2021 tarhinde gerçekleşecek. Sözlü sınav sonuçları 27 Aralık'ta açıklanırken sonuçlara ilişkin itirazlar 3- 7 Ocak arasında alınacak ve itirazlar 14 Ocak'ta sonuçlandırılacak. 21- 26 Ocak arasında atama tercihleri yapılacak, atama sonuçları ise 31 Ocak'ta açıklanacak.