Sabah'tan Tolga YANIK'ın haberine göre; Konya'da, 1’inci sınıfa başlayan, okulun ikinci günü sınıfa uyum sağlayamayıp, ağlayarak annesini isteyen A.Ç.'yi, ''Terbiyesiz; ağla ağla, seni disipline yollayacağım. Ulan sizi bana sayıyla mı verdiler?” diye azarlayan sınıf öğretmeni Ayşe I. hakkında Milli Eğitim Bakanlığı’nca görevlendirilen müfettişlerin soruşturması sürüyor. Öğretmen Ayşe I., tedbir amaçlı görev yeri değiştirilerek, başka bir okulda evde eğitim öğretmeni olarak görevlendirildi.

Konya'da annesini isteyen ve ağlayan 1. sınıf öğrencisi A.Ç.'ye., 'Terbiyesiz, ağla, ağla seni disipline yollayacağım. Ulan sizi bana sayıyla mı verdiler?' diye azarlayıp, bağıran sınıf öğretmeni Ayşe I. hakkında idari soruşturma başlatıldı ve görev yeri değiştirildi. Bu durumdan çocuğunun kötü etkilendiğini belirten baba G.Ç., "Kızım pandemiden dolayı geçtiğimiz yıl anasınıfına gidemedi. Bu yıl direkt birinci sınıftan başladı. Daha yeni okula başlamış bir çocuğa bunları yaşatmak ne kadar doğru?" dedi.

Selçuklu ilçesindeki Şehit Osman Demir ilkokulunda, 7 Eylül'de birinci sınıfta cep telefonuyla kaydedilen görüntülerde, okulun ikinci gününde annesini yanında isteyen A.Ç., sınıf öğretmeni Ayşe I.'nın sert tutumuna maruz kaldı. Öğretmen, ağlayan küçük kıza 'Terbiyesiz' diyerek bağırdı. A.Ç.'nin "Seni istemiyorum, ben annemi istiyorum" demesi üzerine sinirlenen öğretmen Ayşe I., 'Ağla, ağla seni disipline yollayacağım haberin olsun. Müdür bey de seni cezalandırsın. Ulan sizi bana sayıyla mı verdiler?' küçük çocuğa tepki gösterdi.

 

ÖĞRETMENİN GÖREV YERİ DEĞİŞTİRİLDİ

Görüntülerin sosyal medyada yayınlanması üzerine harekete geçen İl Milli Eğitim Müdürlüğü, öğretmen Ayşe I. hakkında idari soruşturma başlatarak müfettiş görevlendirdi. Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de Ayşe I.'nın görev yerini başka bir okula aldı. Müfettişin okula giderek hem okul idarecileri ile hem de çocuğun ailesi ile görüşeceği öğrenildi.

Çocuğunun bu durumdan kötü etkilendiğini belirten baba G.Ç. şunları söyledi: "Kızım pandemiden dolayı geçtiğimiz yıl anasınıfına gidemedi. Bu yıl direkt birinci sınıftan başladı. Daha yeni okula başlamış bir çocuğa bunları yaşatmak ne kadar doğru? Öğretmenimizin değişmesini istedik ama kabul edilmedi. Şuan soruşturma başlatıldı. Biz çocuğumuzun ona okulu sevdirecek bir öğretmeni olsun istiyoruz" diye konuştu.

Sabah