GÖKAY BAŞCAN
 
İzmir’in Bergama ilçesi Göçbeyli Anadolu İmam Hatip Ortaokulu’nun müdür ve yardımcısının yaptıkları usulsüzlük yaptıkları ortaya çıktı.

Müdür ve yardımcısının e-okul sistemine girerek sadece imam hatip sınıflarında okuyan bazı öğrencilerin notlarını yükseltmesinin ardından haklarında soruşturma açıldı. Yapılan soruşturma kapsamında müdür Ahmet Y.’ye yöneticilik görevi üzerinden alınarak başka okula atanmasına, göreve vekaleten bakan müdür yardımcısı Selçuk K.’ye ise maaştan kesinti ve müdür yardımcılık vekaletinin üzerinden alınmasına karar verildi.
 
Müdür ve müdür yardımcısının notlarını değiştirmesinin anlaşılmasının ardından 2018-2019 yılı karne günü notlar öğretmenler tarafından eski haline getirildi. Öğretmenler, yönetici Ahmet Y. ve Selçuk K.’den şikayetçi olarak ilçe milli eğitim müdürlüğüne dilekçe yazdı. Dilekçe üzerine yapılan soruşturma kapsamında müdür ve müdür yardımcısına idari ve para cezaları verildi.
 
MÜDÜR YARDIMICISINA ÖDÜL GİBİ CEZA
 
Okul müdürü Ahmet Y. aldığı ceza sonrası başka okula öğretmen olarak gönderilirken, müdür yardımcısı Selçuk K. ilçe milli eğitim müdürlüğü özel bürosuna atandı. Öğrencilerin notlarını değiştiren Selçuk K. ilçe milli eğitim müdürlüğünde, okul başarı seviyelerini kontrol eder pozisyonda görev yapıyor.

Kaynak: Birgun.net