Öğrenciye vergisiz telefon satışı için tarih araştırmaları sürmeye devam ediyor. Üniversite öğrencileri, bir defaya özel olarak vergiden muaf tutulacak ve vergisiz telefon ve bilgisayar sahibi olacak. Konu hakkında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlayacağız, ayrıca aylık 10 GB ücretsiz internet vereceğiz." ifadelerini kullanmıştı.

İşte, vergisiz telefon, tablet ve bilgisayar satışında en son bilgiler...

Öğrencilere indirimli telefon şartları belli oldu. İşte soru ve cevaplarla vergisiz telefon satışı

 

ÖĞRENCİLERE VERGİSİZ TELEFON VE BİLGİSAYARDA ŞARTI NE?

Erdoğan konu hakkında, “Gençlerimize bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlayacağız, ayrıca aylık 10 GB ücretsiz internet vereceğiz.” sözlerini kullanmıştı.


Öğrencilere vergisiz telefon ve bilgisayar satışından yararlanmak için bazı şartlar bulunuyor. 

Dokuzeylul.com haber sitesinin yaptığı habere göre bu şartlar şöyle:

1. Öğrenciler, sadece bir defaya mahsus olmak üzere vergisiz telefon veya bilgisayar alabilecek.
2. Öğrenciler, sadece kendi adlarına kayıtlı hatlarla vergisiz telefon alabilecek.
3. Öğrenciler, sadece Türkiye'de üretilen veya montajlanan telefon veya bilgisayar modellerini seçebilecek.
4. Öğrenciler, sadece belirli bir fiyat aralığındaki telefon veya bilgisayar modellerini alabilecek. 
5. Öğrenciler, vergisiz telefon veya bilgisayar almak için özel bir başvuru yapmak zorunda olmayacak.

 

ÖĞRENCİLERİN IPHONE HAYALİ SUYA MI DÜŞTÜ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üniversite öğrencileri için vergisiz telefon, bilgisayar ve bedava internet adımlarının atıldığını söyledi. Fiyat aralığı sınırlaması ve Türkiyede montajlanması gibi şartlar getirildiğine yönelik iddialar heyecanla bekleyen öğrencileri üzdü.

 

ÖĞRENCİLERE VERGİSİZ TEKNOLOJİK CİHAZLAR HANGİLERİ İÇİN GEÇERLİ?

Üniversitelerin önlisans ve lisans bölümlerinde eğitim alan öğrenciler vergi ödemeden telefon satın alabilecek.

Henüz öğrencilere vergisiz telefon ve bilgisayar şartları açıklanmadı ancak sadece Türkiye’de üretilen veya montajlanan telefon veya bilgisayar modellerini kapsaması bekleniyor.

Ayrıca sadece belirli bir fiyat aralığındaki telefon veya bilgisayar modellerini kapsaması beklenirken, sadeceön lisans ve lisans bölümlerinde eğitim alan örgün eğitim öğrencileri faydalanacak, açıköğretim okuyan öğrenciler kapsam dışı kalacak.

 

VERGİSİZ TÜRKİYE'DE MONTAJI YAPILAN TELEFON FİYATLARI NE KADAR?

Öğrencilere vergisiz telefon satışında fiyat aralığı belli oldu. Buna göre, öğrenciler sadece 2 bin TL’ye kadar olan telefon modellerini vergisiz olarak alabilecek. Bu fiyat aralığında yer alan bazı popüler telefon modelleri şunlar:

  • Samsung Galaxy A12: 1.999 TL
  • Xiaomi Redmi Note 10: 1.999 TL
  • Oppo A54: 1.999 TL
  • Realme C25s: 1.999 TL
  • Vivo Y20s: 1.999 TL

 

VERGİSİZ TELEFON VE BİLGİSAYARI KİMLER ALABİLİR?

Açıklamalara göre açıköğretimde okuyan veya yüksek lisans yapan öğrenciler vergi muafiyetinden faydalanamayacak. Sadece bir yükseköğretim kurumunda yer alan önlisans ve lisans öğrencileri faydalanabilecek.

 

GENÇLERE ÜCRETSİZ İNTERNET YÜRÜRLÜĞE GİRECEK Mİ?

Yapılan kabine toplantısında gençlere verilecek olan ücretsiz 10 GB internet konusu da yer aldı. Bu konuyla ilgili net bir açıklama vergisiz telefon ve bilgisayar gibi henüz net değil.

 

ÖĞRENCİYE VERGİSİZ TELEFON SATIŞI NE ZAMAN?

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde, AK Parti seçim beyannamesinde yer alan üniversite öğrencilerine bir defaya mahsus vergisiz telefon ve bilgisayar satışı için tarih araştırmaları başladı. Seçimlerin sona ermesinin ardından birçok öğrenci, vergisiz telefon satışı için gündemi yakından takip ediyor. Ancak uygulamanın tarihi netleşmiş değil. 

Önemli: Öğrenciler, vergisiz telefon ve bilgisayar indiriminden yalnızca bir kereye mahsus yararlanacak. Konuyla ilgili sosyal medya platformlarında birçok iddia ortaya atılsa da henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Yani uygulamanın tüm detayları henüz tam olarak belli değil. Ayrıca ne zaman yürürlüğüne gireceği de bilinmiyor.