Kayseri Valiliği ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı İşbirliği ile gerçekleştirilen 'Kentimi Tanıtmaya Gönüllüyüm' projesi kapsamında okullarda öğrencilere dağıtılmak üzere hazırlanan Abdullah Ayata’nın 'Sırlar Bohçası' adlı kitabı, içeriğindeki uygunsuz ifadeler nedeniyle tepkilere neden oldu. İki ilçede dağıtılan kitap, tepkiler üzerine Valilik kararıyla toplatıldı.
 
VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI
 
Konuyla ilgili Valilik, inceleme ve soruşturma başlatıldığını açıklayarak, "Bazı haber kaynaklarında, ilimizde başlatılan 'Kentimi Tanıtmaya Gönüllüyüm' projesi kapsamında okullarımıza dağıtılması planlanan ancak kitap içeriğindeki bazı ifadelerin öğrencilere uygun olmadığı haberinin medyada yer alması üzerine dağıtımı yapılan az sayıda kitap toplatılmıştır. Valiliğimizce konuyla ilgili gerekli inceleme ve soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.


Kitabın bazı bölümlerinde cinsel sapıklıklar ve yasak ilişkiyi özendirici konular ile cinsel uyarıcı ilaçları özendirici ifadeler yer alırken öğrencilere okuma alışkanlığını özendirme adı altında yapılan sapkınlık velilerin ve öğrencilerin tepkisine neden oldu. Yasak aşk ilişkisi, kadın-erkek ilişki hikâyelerinin anlatıldığı kitapta, yasak aşkı özendirici ifadelere de yer verildi. Veliler bu kitapların dağıtımının bir an önce durdurulmasını, dağıtılan kitapların da bir an önce toplatılmasını istediler.

Kitabın yazarı Abdullah Ayata, kitabı kendisinin yazdığını, tekrar inceleyeceğini ve rahatsızlık uyandırdıysa gerekirse dağıtmayabileceklerini söyledi.

Ayata; “Amacım kötü yola düşmüş bir kadının kitabın sonunda doğru yolu bulma hikâyesini anlatmaktı. Uyarınız için teşekkür ediyorum, biz bu kitabı kaldırıyoruz, zaten fazla dağıtmadık. Burada doğru söylüyorsunuz, biz aşırıya kaçmışız” dedi.

Vali Süleyman Kamçı ise kitabı tasvip etmediklerini ve içeriğini fark etmediklerini belirterek kitabın toplattırılacağını söyledi.