Okulun arazisinin küçük olması nedeniyle, küçük bir bahçede teneffüslerini geçiren öğrencilerin ise şimdi ne yapacağı bilmezken, dün okulda hareketlilik yaşandı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün aldığı kararı uygulamak için Torbalı Anadolu Öğretmen Lisesi’ne giden Torbalı Belediyesi’ne ait ekipler, öğrencilerin protestosuyla karşılaştı.
 
 
Öğrencileri sakinleştirmek isteyen Okul Müdürü Hasan Türkoğlu ise başarılı olamadı.
 
 
Eğer ki eğitim-öğretim yılı bitmeden duvarlar yıkılırsa, okul binasına sadece 1 metre uzaklıkta duvar örülmesi gündemde.

OKULDA BİR KİŞİ BIÇAKLANINCA SOKAK GİRİŞLERİNE DUVAR ÖRÜLMÜŞTÜ
Daha önce binada eğitim veren Kız Meslek Lisesi öğrencilerinin eğitim gördüğü binanın giriş ve çıkışlarının açık olması ve okul bahçesinden de yol geçmesi nedeniyle herkesin rahatlıkla girebildiği bir yer olan binanın bahçesinde, bir öğrenci bıçaklanmıştı. Öğrencileri kontrol altına alabilmek için bahçeden geçen yolun bir tarafı Torbalı Belediyesi tarafından duvar örülürken, diğer tarafına ise giriş-çıkış kapısı kondu. Aradan yıllar geçmesine rağmen, resmiyette yol olarak gözüken yerin, tekrar trafiğe açılması için henüz kimliği bilinmeyen bir vatandaş tarafından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne şikâyette bulunuldu.

‘BU DUVARI YIKTIRMAYACAĞIZ’
Ellerinde hazırladıkları pankartlar ile belediye ekiplerine izin vermeyen öğrenciler, bu eylemi duvarın yıkılmaya çalışılması halinde tekrar sürdüreceklerini ifade ettiler. Uzun süre sakinleşmeyen ve sloganlar atarak olayı protesto eden öğrenci grubu, belediye ekiplerinin gitmesiyle tekrar derslerine geri döndüler. Konu ile ilgili açıklama yapan ve aynı zamanda Torbalı Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi olan görme engelli İlçe Öğrenci meclis Başkanı Muhammed Berk Taşcı, duvarların okul çevresinde yaşayan mahalle sakinlerinin, arsa değerinin düştüğünü öne sürerek böyle bir girişimde bulunduklarını iddia etti.

‘DUVAR YIKILIRSA OTOPARK ÜCRETİ ALACAĞIZ’
Taşçı, şöyle konuştu; “Biz okulumuzu çevreleyen istinat duvarımızın yıkılmaması karşıyız. Okul bahçesi duvarın yıkılmasıyla yok olacak. Zamanında buradan yol geçiyormuş. Yani biz araçların kullandığı yolu işgal ediyoruz. Toplanan imzalar ile bu duvar yıkılmaya çalışıyor. Bu kadar öğrenci teneffüs zamanını nerede geçirecek? Bizim canımızı tehlikeye mi atmak istiyorlar. Bu yol trafiğe açıldığı zaman biz teneffüste nereye çıkacağız? Zaten daha önce birçok kurum tarafından kullanılmış, eski TEKEL binasında eğitim görüyoruz. Bize adam gibi bir bina vermeden, duvarımızı da almaya çalışıyorlar. Duvarlar yıkılınca biz otopark ücreti almayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
 
Milliyet