İzmir’de dün yakalanan ve en az 3 kişiyi öldürmekten yargılanacak olan seri katil Atalay Filiz ile ilgili yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Gece saatlerinde getirildiği Gayrettepe’deki Asayiş Şube Müdürlüğü’nde sabaha kadar sorgulanan ve bugüne kadar üniversite mezunu olduğu söylenen Atalay Filiz’in aslında Fransa’da okulunu bitirmeden geri döndüğü, ailesine okulu bitirdiğini söylediği tespit edildi. Filiz’in ailesine “Okulunu bitirdiğine ve ODTÜ’te doktora yaptığına yönelik” ailesini yalan söylediği anlaşıldı.

Filiz ayrıca Tuzla’daki son cinayetine ilişkin de bilgiler verdi. “Çay bahçesi kapanınca boşta kaldık. Bana sürekli ‘Ailen ile neden görüşmüyorsun?’ gibi sorular soruyorlardı” diyen Filiz kan donduran cinayeti ise şu sözlerle anlattı “Rahatsız olmaya başlamıştım. Sonra Kayıkçı çiftinin oturduğu apartmanın girişindeki eve yerleştim. Ev 4 odaydı ve bir odasını apartman sakinleri ardiye olarak kıllanıyordu. Mülk sahibi oldukları için Fatma Kayıkçı’da da evin yedek anahtarı vardı. Zaman zaman eve girer ve bazı eşyalarını alırdı. Son zamanlarda sık sık ve sürekli eve girip çıkmasından huylandım. Evde bazı tuzaklamalar yaptım. Masaya dosyalar, kağıtlar ve bazı özel eşyalarımı koyuyordum. Santimetre ile eşyaları koyduğum yerleri ölçüyordum. Eve geldiğimde yerleştirdiğim eşyaların yerleri değişiyordu. Kurcaladığını fark ettim. Olay günü de apartman girişindeki dairemden çıkıyordum. Ayakkabılarımı bağlarken Fatma Kayıkçı merdivenlerden iniyordu. Bana “Günaydın naber Atalay? Nasılsın?” dedi. Saldırdım ve darp ettim. Hemen daireme soktum. Bıçakladım. Yere yığıldı. Cesedini içeriye koydum. Evi ve kan lekelerini sildim. Bir süre bekledim ve evin arka kapısından çıktım. Ormanlık alana doğru giderken alkol alan kişiler vardı. Yanlarından geçtim ve cesedi bulunduğu yere attım.”

iki-resim

İKİ RESİM ARASINDAKİ FARKI UZMANLAR DEĞERLENDİRDİ
 
İstanbul’da geçtiğimiz ay öğretmen Fatma Kayıkçı'yı öldüren, 3 yıl önce Ankara’da TÜBİTAK Mühendisi Göktuğ Demirarslan ve Rus sevgilisini katleden Aralay Filiz, İzmir’de mutlu şekilde özçekim pozu verirken,  İstanbul’da çok gergin olduğu görüldü. Uzmanların görüşü iki fotoğraf arasındaki farkı ortaya koydu.
Galatasaray Lisesi’ni başarıyla bitiren Fransa’da üniversite eğitimi alan, genetik üzerine doktora hazırlığı yapan Atalay Filiz, 2013 yılında korkunç bir cinayete karıştı. Türkiye’nin en nitelikli kurumlarından TÜBİTAK’ta Fizik mühendisi olan Göktuğ Demirarslan ve Rus sevgilisi Elena Radchikova'yı katletti. Pompalı tüfekle işlenen cinayetin ardından kaçan Atalay Filiz, sahte kimlik edinerek İstanbul Tuzla’da saklandı. Üç yıl boyunca Gani Kayıkçı’nın yanında çalışan ve binasındaki boş evde kalan Filiz, 18 gün önce işlediği cinayetle Türkiye gündemine oturdu. Fatma Kayıkçı’yı 11 yerinden bıçaklayan Atalay Filiz, önce Sakarya daha sonra İzmir’e kaçtı. İstanbul, Ankara ve İzmir Polisi’ni peşinde koşturan seri katil cinayetten 17 gün sonra Menderes’te yakalandı.

‘ENDİŞELİ’

Perişan halde olan Atalay Filiz’in İzmir’deki neşeli hali dikkat çekti. Polislerle özçekim bile yapan seri katilin İstanbul’a getirildiğindeki hali ise, uzmanlarca, “endişeli”, “çok düşünceli” ve  “korkuyor” olarak değerlendirildi. İstanbul Emniyeti’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü’nce çelik yelek giydirilen Filiz’in adliye sevkinde zırhlı araca bindirildiğinde de aynı yüz ifadesi dikkat çekti.

ÇELİK YELEK RAHATINI BOZDU

İki fotoğraf arasındaki farkla ilgili psikologlar, Atalay Filiz’in yakalandığı anda endişelendiği; ancak 3 yıl boyunca kaçtığı için üzerindeki yükten kurtulduğunu değerlendirdi. Yakalandıktan hemen sonra  Emniyetteki, rahat hareketleriyle görüntülenen Filiz’in görevlilerin yaklaşımından da etkilenmiş olabileceği belirtildi. İstanbul’a getirildiğinde, “çelik yelek” giydirilen ve çok sayıdaki polisin sıkı refakat ettiği Filiz’in bir anda durumun vahametini kavramış olabileceğini belirten uzmanlar;  “Başına gelecekleri düşünmeye başlamış olabilir” değerlendirmesini yaptı

sozcu.com.tr