Öğrencilere çok ödev veren öğretmen Melda Baştan’ın görev yeri, iki yıl önce müfettiş raporuyla ‘uyarma’ cezası verilerek değiştirildi. Zonguldak’taki Ahmet Erdoğan İlkokulu’nda sınıf öğretmeni olan Melda Baştan, başka bir okula atandı. 2/D sınıfındaki 4 velinin şikayeti üzerine başlayan hukuki süreç şöyle işledi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 30 Nisan 2014’te açtığı soruşturma kapsamında ifadeleri alınan veliler, Melda Baştan’ın öğrencilere çok ödev verdiğini, öğrenciler üzerinde baskı oluşturduğunu söyledi.
 
Soruşturma sonunda müfettiş, Melda öğretmen için “Öğrencilere çok ödev verdiği, ögrenci ve velilerin bunları yapmakta zorlandığı, yoruldukları, baskı altında kaldıkları, öğrencilereı rencide edici yazılar yazdığı, öğrenci ve velilerle iyi diyalog kuramadığı” yönünde rapor hazırladı. ‘Uyarma’ cezası verilen Melda Baştan, Zonguldak merkeze 20 km uzaklıktaki Amelebirliği İlkokulu’na atandı.Önceki yıllara ait sicil notları ‘iyi’ olan Melda Baştan,‘atamanın iptali’ istemiyle dava açtı. 
 
KARAR UYGULANMADI
 
Mahkeme, 30 Haziran 2015’te öğretmeni haklı bularak kararın iptaline karar verdi. Karar 21 Aralık 2015’te kesinleşti. Ancak Melda Baştan, mahkeme kararının 30 günlük yasal süresinde uygulanmayarak eski okuluna geri dönmemesi üzerine geçen 5 Ocak’ta valiliğe dilekçe yazdı.