ÖBA’ya Nasıl Giriş Yapılır?

Öğretmen Bilişim Ağı Seminerlerine (ÖBA) MEBBİS ya da e-Devlet kapısı üzerinden giriş yapılabiliyor. Sisteme giriş yapmak için ise sağ üst köşede MEBBİS ve e-Devlet seçenekleri bulunuyor. www.oba.gov.tr web sitesine girdiğinizde ana sayfada eğitimler, kütüphane gibi seçenekler bulunuyor. 

MEBBİS üzerinden:

Mebbis sistemindeki kullanıcı adınızı, şifrenizi ve güvenlik için belirtilen kodu da girmeniz gerekiyor. Bilgilerinizi girdikten sonra ÖBA sistemine giril yapılabiliyor.

e-Devlet üzerinden:

e-Devlet giriş sayfasından TC kimlik numaranızı ve e-devlet şifrenizi girerek sisteme giriş yapabilirsiniz.

 

Hangi videolar nereden izlenecek?

Giriş yaptıkltan EĞİTİMLER sekmesine tıklayarak "Haziran 2022 Mesleki Çalışma" olarak belirtilen seminer konularından birini "Eğitim Detayı > Eğitime Katıl" butonuna tıklayarak izlemelisiniz. Bir tanesini yüzde 80 oranında tamamlamanız yeterlidir.

 

Kontrol ediniz!

Bitirdikten sonra kontrol için kullanıcı adınıza tıkladığınıda açılan menüden "EĞİTİMLERİM" başlığına tıklayınız. Tamamlama yüzdeniz gözükecektir. İzlediğiniz videoya tıkladıktan sonra detay bölümünde "Başarı Kriteri Sağlandı" yazıyor olması "seminer haftası ek ders ücreti" alabilmeniz için önemli.

 

20-24 Haziran tarihleri arasındaki mesleki çalışma dönemi ÖBA konuları ve süreleri aşağıdadır:

HİZMETİÇİ EĞİTİMDE YENİ YAKLAŞIMLAR 33 DK 13 SN MERHAMET VE YAVAŞLAMAK SEMİNERİ 23 DK 22 SN ZOR DURUMLARIN YÖNETİMİ EĞİTİMİ SEMİNERİ 48 DK 17 SN ÖĞRETMENLERİN FABRİKA AYARLARI 55 DK 4 SN SOSYAL MEDYA KULLANIMI SEMİNERİ 80 DK  KENDİLİK CESARETİ SEMİNERİ 54 DK OFFICE EXCEL-2 347 DK OFFICE WORD-2 128 DK WEB-2 ARAÇLARI 236 DK KURMACA METİN ÖYKÜ YAZMA EĞİTİMİ SEMİNERİ 173 DK 

guncelegitim.com