MEBBİS’e girebilmek için bütün kullanıcıların 30.10.2023 tarihi itibari ile MEB Ajanda uygulamasına gelen bildirimi onaylayarak veya MEB Ajanda uygulamasında her 30 saniyede bir kişiye özel olarak üretilen 6 haneli doğrulama kodunu yazmaları gerekecek.

MEB Ajanda uygulamasını kurmamış veya herhangi bir sebeple kullanamayanlar E-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapabileceklerdir.

İlgili yazı şöyle:

T.C.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü
Sayı : E-87446353-705.01-87442371
Konu : MEBBİS'e İki Aşamalı Giriş 18.10.2023


Genel Müdürlüğümüz tarafından geliştirilen bilişim sistemleri MEBBİS altında bulunan modüller ve projeler üzerinden yürütülmektedir. MEBBİS kullanıcı hesaplarına giriş yapılırken kullanıcı adı ve parola kullanımının yanında ikinci bir doğrulama aşaması ekleyerek hesap güvenliğini artıran ve yetkisiz erişim riskini azaltan bir mobil uygulama olan "MEB Ajanda" Genel Müdürlüğümüz tarafından geliştirilmiştir.

Tüm kullanıcılarımız 30.10.2023 tarihi itibari ile MEB Ajanda uygulamasına gelen bildirimi onaylayarak veya MEB Ajanda uygulamasında her 30 saniyede bir kişiye özel olarak üretilen 6 hancli doğrulama kodununu girerek MEBBİS'e erişim sağlayabileceklerdir. MEB Ajanda uygulamasını kurmamış veya herhangi bir sebeple kullanamayanlar E-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapabileceklerdir. MEB Ajanda'nın kurulumu ve kullanımı ile ilgili kılavuz yazımız ekinde yer almaktadır. Bakanlığımıza bağlı resmi ve özel tüm kurumlarda çalışan öğretmen, yönetici ve personelinize gerekli bilgilendirmenin yapılması hususunda;

Bilgilerini ve gereğini arz/rica ederim.

Özgür TÜRK
Bakan a.
Bilgi İşlem Genel Müdürü