Akın’ın, Devlet Memurları Kanunu kapsamında, "devam eden soruşturma çalışmasını engellemediği" gerekçesiyle görevine iade edildiği öğrenildi.

HEM WHATSAPP MESAJIYLA HEM DE RESMİ YAZIYLA TALİMAT VERMİŞTİ

Okul Müdürü Haydar Akın geçen hafta önce WhatsApp'tan, ardından da yazılı olarak öğretmenlere talimat göndererek, kız ve erkek öğrencilerin ayrı sıralarda oturtulmasını istemişti.

Akın'ın gönderdiği mesajda, "Değerli arkadaşlar sınıflarımızda kız ve erkek yan yana oturtulmuş bazı sınıflar görüyorum. Sınıf öğretmenlerimizin, sınıflarda kesinlikle erkekleri erkeklerle, kızları kızlarla oturtulması konusunda hassas davranmanızı özellikle rica ediyorum. Bu durumda olan sınıf öğretmenlerimizin en kısa zamanda gerekli değişiklikleri yapmalarını önemle rica ederim" ifadeleri yer almıştı.

Okul Müdürü Haydar Akın imzasıyla öğretmenlere gönderilen yazılı talimatta ise "Değerli öğretmen arkadaşlarımız 22.03.2022 tarihi itibari ile tüm sınıflardaki oturma düzeninin değiştirilmesi ve erkek öğrenciler ile erkek, kız öğrenciler ile kız denk geleceği şekilde bir düzen oluşturulması gerekmektedir. Gereğini arz ederiz" denilmişti.

SORUŞTURMA AÇILMASI ÜZERİNE AÇIĞA ALINMIŞTI

Yaşananlar tepki çekmiş, bunun üzerine Haydar Akın hakkında soruşturma başlatılmıştı.