Konya'da Twitter hesabından yaptığı eşofman giyen kız öğrencilerden tahrik olduğunu belirttiği skandal açıklamalarla gündeme gelen felsefe öğretmeni Ercan Harmancı açığa alındı
 
Felsefe öğretmeni Ercan Harmancı, Twitter hesabından beden eğitim derslerinde eşofman giyilmesini eleştirip, öğrencilerin eşofman giyerek zina yaptığını ileri süren mesajlar yayınlamıştı.
 
Milli Eğitim Bakanlığı, tepkilerin artması üzerine felsefe öğretmeni Ercan Harmancı'yı açığa almak zorunda kaldı.
 
Konu hakkında konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin de, "En az sizin kadar biz de rahatsız olduk. Ki ben başladığım günden itibaren okullarda beden eğitimi ve müzik derslerini teşvik ediyorum. Bunu yaparken Platon’un İdeal Devleti'nde Koruyucular Sınıfının eğitimi kısmında kullandığı bir kişinin yönetici olabilmesi için önce kendi bedenini yönetebilmesi gerektiği metaforunu kullanıyorum. O yüzden bu tür sapkınlıklar en çok beni rahatsız ediyor." demişti.
 
CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt ise felsefe öğretmeninin paylaşımlarını soru önergesiyle TBMM gündemine taşımıştı. CHP'li Bozkurt, "Çok okumak, ne okuduğunu bilmemek tedavisi olmayan bir hastalıktır!" gibi açıklamalarda bulunan, eğitimin milli olmasından duyduğu rahatsızlığı ifade eden, Atatürk´ü de hedef alan mesajlar paylaşan kişinin öğretmen sıfatı taşıdığını belirterek, şöyle demişti: "Bunun yanı sıra, akıl yürütme becerilerinin gelişiminin en önemli unsurlarından olan, sorgulamayı ve eleştirel bakış açısının sağlayan felsefe gibi önemli bir dersin öğretmeni olan Ercan Harmancı´nın, böylesi sapkın ve genel ahlaka kati suretle uygun olmayan düşüncelerle eğitimcilik yapması, sadece Konya´da değil ülke kamuoyunda da büyük ve haklı tepkilere neden oldu."
 
Öğretmen Harmancı'nın twitter hesabından yayınladığı tepki çeken mesajlar şöyle: