Bursa’da bir öğretmen, okul bahçesindeki nöbeti esnasında ikaz ettiği bir öğrencinin yakınları tarafından darp edildi.. Burnu kırılan öğretmenin mesai arkadaşları, yaşanan olayı protesto etti. 

Merkez Nilüfer ilçesi Görükle Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde önceki gün meydana gelen hadisede, öğretmen Kudret Şahin, bir öğrencinin yakınları tarafından saldırıya uğramış, ağır yaralanmıştı. Burnu kırılan ve 6 günlük iş göremezlik raporu alan öğretmenin saldırganları da gözaltına alındı. 

Kudret Şahin’in mesai arkadaşı öğretmenler, Görükle Kız Teknik ve Meslek Lisesi bahçesinde toplanarak arkadaşlarının yaşadığı şiddete tepki gösterdi. Ellerinde tuttukları harflerle, “Öğretmenime Dokunma” ifadesini oluşturan öğretmenler, “Bakan uyuma, öğretmene sahip çık” sloganlarıyla seslerini duyurmaya çalıştı.

Eğitim Bir Sen Bursa Şube Başkanı Mustafa Sarıgül, geçtiğimiz hafta benzer olayın Mudanya Mütareke Okulu'nda meydana geldiğini hatırlattı. Dün de Kudret Şahin öğretmenin şiddete maruz kaldığını söyleyen Eğitim Bir Sen şube başkanı Sarıgül, toplumların mimarı olan öğretmenlerin bu tür bir saldırıyı hak etmediğini kaydetti. Öğretmenlerin şiddet sarmalından kurtarılması gereğini ifade eden Sarıgül, gerekli her türlü önlemin alınmasını istedi. 

Öncelikle öğretmenlere gereken değerin verilmesinin altını çizen Sendika şube başkanı Sarıgül, “Güvenlik tedbirleri de artırılmalı. Herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Bu menfur olayın tekrar etmemesi için buradayız. Öğretmenimiz Kudret Şahin, bazı öğrenciler ödevlerini yapmadığı, sorumluluklarını yerine getirmediği için ikaz etmiş. Öğrencilerden bir tanesi veliyi yanlış bilgilendirmiş. Öğrencinin iki yakını gelerek öğretmenimizi bahçede nöbet tuttuğu sırada darp etmiş. Öğretmenimizin burun kemiği kırıldı. 6 gün iş yapamaz raporu aldı. Bu çok üzüntü verici bir olay.” İfadelerine yer verdi.

Sendika Haberleri