Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ:

Hanımefendi daha önce ‘öğretmenler rahata alıştı’ demişti, şimdi de yüz yüze eğitimin başlaması için öğretmenlerin ses çıkarmadığından bahsetmiş. Uzaktan eğitimin ne kadar yorucu olduğunu, öğrenme kayıplarının her geçen gün arttığını en iyi bilen öğretmenlerdir.

Okulların yüz yüze eğitime başlama veya uzaktan eğitime geçme kararını verenler öğretmenler değildir! Öğretmenler ‘yüz yüze eğitimin sorunsuz başlayabilmesi ve devam edebilmesi için öncelik turizmde değil eğitimde olmalıdır’ diye haykırıyor ancak duymak isteyen kulaklar duyuyor.

Eğitimi o kadar düşünüyorsanız önceliğin neden eğitim olmadığını, okulların yüz yüze eğitime geçebilmesi için tüm koşulların neden hala sağlanamadığını yazın, şu süreçte fedakarca çalışan öğretmenler üzerindeki kötü düşüncelerinizi çekin!


Nagehan Alçı yine öğretmenleri hedef gösterdi, sosyal medya ayağa kalktı... #NagihanSusÇöpKonuş etiketi birinci sıraya yükseldi

TWİTTER yorumları

OGÜN K
Evet Nagehan bak köydeyiz, öğrencilerimizle evlerinin kapılarında buluşuyoruz. DUYUYOR MUSUN yoksa SAĞIR MISIN?

Sinan D. . @derdiyok_sinan
Yoksa çocuğunla başa çıkamadığın için mi, ondan bir an önce kurtulmak için mi her defasında öğretmenleri hedef gösteriyorsun pandemiden  bu yana?

Harun Y. @YesilovaHarun
Eğitimin, Eğitimcinin Kalemi eline alan herkes tarafından yorumlanabilmesi sorununun yanısıra, bu niteliksiz yorumların yaptırımsız kalması eğitim camiasını derinden üzmektedir.Kabul ediyoruz bazılarını eğitemedik. Fakat her işte %100 sonuç alınamaz. Örnek #NagihanSusÇöpKonuş

feyza @Penelop34517164
Nagehan da haklı evde çocuklara bakmak zor geliyor okul açılsın istiyor. E madem zorluğunun farkındasın bir sınıf dolusu çocukla sevgiyle ilgilenen insanlara canın sıkıldıkça çamur atma bari @Nagehanalci

Hanife E. @hanife_eseroglu
Milli Eğitim Bakanımız bile öğretmenlerin uzaktan eğitim sürecinde daha çok yorulduklarını ifade ederken,sanırım başka kimseye bu konuda laf düşmüyor.Lütfen herkes kendi işine baksın,farklı meslek gruplarını kullanarak gündem yaratmasın.

FACEBOOK yorumları:

Songül Ş.
Bilim kurulu üyesi, eğitim uzmanı,toplum bilimci,saha araştırmacısı, ünlü analist.....acaba haberi var mı kaç öğretmen öldü.

Arzu Tunçay K.
Ağzı olan konuşuyor , bugün okulumuzdan öğretmenimiz rahmetli oldu.O çok bilmiş Nagehan hanım öğretmenlerle bu tarz konuşmayı biran önce bıraksın, önce sorgulasın aşı nerede aşı ?

Sule I.
Önce aşı diyor öğretmenler Nagihan hanım önce aşı, bu yurdun hiçbir öğretmi sandığınız gibi rahata alışmadı, biz normale dönmeyi sizden daha çok istiyoruz, kaldıki online yapmak hem daha yorucu hem de sıkıcı ama bu ülkenin öğretmenleri bir turist kadar değerli olamadı maalesef, vekil maaşı, Öğretmen maaşını geçmesin diyen Atatürkümüzden bugünlere.... nerden nereye... öyle değil mi Nagihan hanım?

Zahide A.
Öğretmenler aşı olmalı, okullara ek derslikler yapılmalı, öğrenciler seyreltilmiş olmalı, ilave öğretmen ihtiyacı için öğretmen atanmalı dediğini duymadık, sanki öğretmenler online eğitimden çok mutlu. Online eğitim çok daha fazla hazırlık gerektirir ,ayrıca pc başında çalışmaktan bir çok öğretmen boyun fıtığından müzdarip.Gerçekleri dile getirmek acıdır ve cesaret ister.Ama iktidara yalakalık yapmak kolaycılık.

Ayşe Tülay K.
Biz öğretmenler aylardır elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık çalışıyoruz, çalışacağız. O kadar acı kaybımız oldu, hanımefendi siz neredeydiniz, hiç duymadık " öğretmen camiasının başı sağolsun" dediğinizi. Okullar açılsa da açılmasa da işimizi layıkıyla yapacağız. Bizim üzerimizden kendinize prim yapmaya çalışmayın, öğretmene yetişemezsiniz siz.

Ilkay Sönmez K.
Nagihan Alçı ;iki doz aşınızı olduğunuz belli böyle rahat konuşuyorsunuz ,öğretmenleri eleştireceğinize aşılamayı geciktiren iktidarı eleştirin ,öğretmenler bir an önce aşılansın okullar açılsın diye kamuoyu oluşturun ....

Hasan Ç.
Her...olog yine konuşmuş. Öğretmenler üzerinden prim yapmaya çalışıyor.

Zerrin T.
Bizde derslere giren ve aşı yapılmadığı için ölen öğretmenler için , özelde çalışıp işten çıkarılan,hakları sömürülen öğretmenler için ses çıkardığınızı duymak isterdik...Siz kabul etmesiniz de öğretmenler işinin başında
ve pandeminin sorumlusu öğretmenler değil.

Çelik M.
Okullar açık değil ama eğitim devam ediyor siz farkında olmasanız araştırma mış olsanız bile.

Öğretmenler
Okullar 1 ay açık kaldı 150'nin üzerinde öğretmen Koronadan hayatını kaybetti. Siyasiler için çok ses çıkardığınızı duyduk ama öğretmenler için duymadık.

Alpay
Çocuklarından bıkkınlık gelmiş anlaşılan. Öğretmeni bir bakıcı gibi görüyor.
Televizyon televizyon gezip iktidara güzellemeler düzmek varken çocuklarına mı vakit ayıracak bir de, sonuna kadar haklı.

İlgili Haber:


Nagehan Alçı: 'Öğretmenler Nerdesiniz? Okullar Açılsın Diye Ses Çıkardığınızı Duyamadık'