Nagehan Alçı'nın tr.sputniknews.com'da yer alan yazısı şöyle:

"Habertürk yazarı Nagehan Alçı, tepki çeken "Öğretmenler rahata alıştı" ifadesiyle ilgili olarak açıklama yaptı. Kendi annesi ve kayınvalidesinin de emekli öğretmen olduğunu belirten Alçı, Benim için öğretmenlerimiz çok kıymetlidir. Öğretmenlerin yaşadıkları sıkıntıların, çektikleri zorlukların, verdikleri emeklerin yakın şahidiyim" dedi.

Alçı, 'Öğretmenler de yüz yüze eğitime dönülsün istiyor' başlığıyla yayımlanan yazısında dünkü yazısının yankı yaratacağını tahmin ettiğini ancak bu kadarını beklemediğini söyledi.

Nagehan Alçı: Yazımdan sonra şunu gördüm: Evet, uzaktan eğitim sayesinde memleketlerine döndükleri için memnun olan bir kesim var ve bu nedenle durumdan şikayetçi değiller. Öte yandan öğretmenlerimizin en az yüzde 90’ı okulların bir an önce açılmasını istiyor. Uzaktan eğitimde verdikleri emeklerin karşılığını alamamaktan, üretken ve verimli olamamaktan şikayetçiler. Teknik detaylar bütün öğretmenleri yormuş. Haklılar…"

 

Maalesef Nagehan Alçı yanlış biliyor!

Öğretmenler memleketlerine gitmedi. İstelerse de hiçbir öğretmen memleketine yazıda vurgulandığı gibi uzun süre gidemez. Öğretmenler her hafta 30 saat ders verirken, diğer taraftan haftada en az 1 gün öğrencisiz okula giderek sınıf defterlerini doldurarak imzalıyorlar, evrak işlerini yapıyorlar.