guncelegitim.com - Avcı, "15 tatil" de denilen sömestr tatilinde öğrencilere ödev verilmeyeceğini açıkladı. Bu habere en çok veliler sevinecek. Çünkü, Milli Eğitimin müfredatına göre, veliler çocuklarla ders çalışmak zorunda. Bu zorunluluk velileri çok yoruyordu. 

Türkiye'de öğrenciler ve öğretmenler için 22 Ocak 2016 tarihinde son kez ders zili çalacak ve 15 günlük yarıyıl tatili başlayacak. 22 Ocak 2016 tarihinde başlayan yarıyıl tatili, 5 Şubat tarihinde son buluyor. Ancak cumartesi ve pazar haftasonu tatili oluduğu için okullar 8 Şubat Pazartesi günü başlayacak.

ÖĞRETMEN ATAMALARIYLA İLGİLİ SORULARI YANITLANDIRDI

15 Tatili de denilen Sömestr tatiline sayılı günler kala Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, tatil hediyesi sayılacak mutlu bir haber verdi. NTV'ye konuk olan Avcı, burada eğitim sistemine ve öğretmen atamalarına ilişkin soruları yanıtlandırdı.

TATİLDE ÖDEV YOK

Avcı, konuşmasının bir kısmında hem velileri hem de öğrencileri sevindirecek bir müjdeden bahsetti. Avcı, "15 tatil" de denilen sömestr tatilinde öğrencilere ödev verilmeyeceğini açıkladı. Bu habere en çok veliler sevinecek. Çünkü, Milli Eğitimin müfredatına göre, veliler çocuklarla ders çalışmak zorunda. Bu zorunluluk velileri çok yoruyordu.

guncelegitim.com