Ali GÜLEN

Almanya'nın çok turist çeken kentlerinden biri olan Münih, akşam saatlerinde silah sesleriyle sarsıldı, Türkler “Abla kaç, kaç… Aman Allah’ım” diyerek saldırgandan kaçmaya çalıştı. İlk olarak 7 kişinin öldüğü açıklanırken, sayının daha da artabileceği belirtildi. Saldırının Olympia isimli alışveriş merkezindeki Mc Donalds’ın yanında başladığı, 3 saldırgan tarafından gerçekleştirdiği öne sürüldü. Bir görgü tanığı, siyah montlu, kot pantolonlu ve çizmeli iri-yarı saldırganın, “Pis yabancılar, yapancılar defolun” diye bağırıp ateş etmeye başladığını açıkladı. Görüntüleri yayınlanan bu saldırganın “Ben Alman’ım, burada doğdum” diyen ve Türk olduğu sanılan genci de vurduğu sanılıyor. Saldırganın bir kişi olduğu açıkça görünüyor

FOTO: SOZCU

KAN DONDURAN DİALOG!

İşte saldırgan ile muhtemelen Türk olan ilk kurbanı arasında geçen diyalog; Bavyera aksınlı saldırgan: “Pislikler, silahımı doldurdum… Bizim bir liderimiz var…”; Türk genci: “Ben de Alman’ım, burada doğdum.”… Ardından silah sesleri geliyor ve Türkçe “Abla kaç, abla kaç… Allah’ım” diye çığlıklar yükseliyor.

TÜRKÇE BAĞIRDI: ABLA KAÇ, ABLA KAÇ

Bir amatör kamera tarafından yayınlanan görüntülerde de, saldırganın hedef aldığı guruptan birileri Türkçe bağırarak kaçmaya çalışıyor. Bir kadın Türkçe, “Abla kaç, abla kaç” ve “Allahım…” diye bağırıyor. Ancak bundan önce, muhtemelen bir Türkle saldırgan arasında şu diyalog geçiyor;

– Bavreya aksanıyla konuşar saldırgan; Pislikler. Bu adil değil, pislikler… (sürekli küfür ediyor)…
– Türk ya da başka bir yabancı genç: Ne istiyorsun bizden? Ben burada doğdum, buralı bir Alman’ım…
– Bavyera aksanlı Alman: Benim tabancam var. Bak, doldurdum da geldim.
– Yabancı genç: Ben buradan sadece su alacağım…
– Bavyera aksanlı Alman: Bana bak pislik, bizim en azından bir liderimiz var…

Ardından peş peşe silah sesleri yükseliyor…

İlk gelen bilgiler 7 kişinin öldüğü yönünde. Bunlardan kaçının Türk, kaçının Alman ya da yabancı olduğu bilinmiyor. Ancak saldırıdaki videodan sadece Türkler’in türkçe bağrışmaları geliyor.

GAR BOŞALTILDI, HALK EVE ÇEKİLDİ

Teröre karşı özel birlikler olan GSG9 timleri operasyon hazırlığına başlarken, polis, tüm çevreyi kordon altına aldı. Tren garı komple boşaltıldı. Halka „Meydanları boşaltın, sokağa çıkmayın. Evinizde kalın“ çağrısı yapıldı. Taksilere müşteri almamaları ve bazı bölgelere girmemeleri konusunda uyarılar gönderildi. Olayın bir ırkçı saldırı olduğu kuvvetlenirken, Alman basını “terör saldırısı” iddialarından vazgeçti.

POLİS: ÇOK SAYIDA ÖLÜ VAR

Polis, akşam 21.00 sıralarında, çok sayıda yaralı olduğunun kesinleştiğini, ancak ilk belirlemelere göre altı kişinin öldüğünü duyurdu. Saldırganlardan birinin kafasına ateş ederek intiher ettiği, diğerlerinin kaçtığı belirtiliyor. Polis sözcüsü de daha çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesinden korktuklarını duyurdu.

Polis, akşam 21.00 sıralarında, çok sayıda yaralı olduğunun kesinleştiğini, ancak ilk belirlemelere göre 7 kişinin öldüğünü duyurdu. Polis sözcüsü de daha çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesinden korktuklarını duyurdu. Siyah tişörtlü, kot pantolonlu saldırganın akıbeti bilinmiyor. Üç silahlı kişinin kaçtığı iddiaları ise doğrulanmadı. Bazı tanıklar, saldırganlardan birinin halen alışveriş merkezinde olduğunu söyledi. Saldırı ihbarının ilk olarak Almanya saati ile 18.00 sıralarında geldiği açıklandı.

FOTO: DHA

METRO SEFERLERİ İPTAL

Durum henüz belirsizliğini koruyor, çeşitli birimlerden özel polis timleri de bölgeye gönderildi. Saldırının önce Stachus meydanında başladığının bildirildiği ancak bunun yanlış ihbar olduğunun anlaşıldığı açıklandı.

Tren, otobüs, tramvay ve metro seferleri durduruldu. Kentte alarm durumu devam ediyor.

sozcu.com.tr