Bakan Yusuf Tekin, müfredatın sadeleştirileceğini ve bazı ortaöğretim konularının lisans düzeyinde olduğunu belirtirken, öğretmen ve öğrencilerin korunacağını vurguladı. Ayrıca, branş öğretmenlerini sevindirecek bir müjde verdi. Sanat ve Spor Derslerine Daha Fazla Alan Milli Eğitim Bakanlığının yeni müfredatında, sanata ve spora daha fazla yer verilmesi bekleniyor. 

Bakan Yusuf Tekin, öğretmenlerle buluşmalarında müzik, resim ve beden eğitimi derslerinin haftalık ders sürelerine yönelik soruları yanıtlarken, kararın müfredat doğrultusunda alınacağını belirtti. Bu değişikliklerle birlikte, bu branşlarda haftalık ders süresinin artıp artmayacağı ve dolayısıyla daha fazla öğretmen kadrosunun olup olmayacağı netleşecek. 

Diğer Olası Değişiklikler Neler? Bakan Yusuf Tekinin özellikle hassasiyetle yaklaştığı konulardan biri Türkçe ve dil eğitimi. Bu kapsamda, Türkçe ve İngilizce derslerinin haftalık ders saatlerinin artabileceği iddiaları da dolaşıyor. 

Müfredatın 15 gün içerisinde duyurulmasıyla birlikte, bu derslerdeki ders sürelerindeki olası artışlar da netlik kazanacak. 

Milli Eğitim Bakanlığının yeni müfredatı ve ders sürelerindeki değişikliklerle ilgili gelişmeleri yakından takip etmeye devam edeceğiz. 

(kaynak: ajanskamu net)