Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Sivas'ta gerçekleşen bir toplantıda öğretmenlerle bir araya gelerek önemli müfredat değişikliği açıklamalarında bulundu.

Bakan Tekin, müfredat değişikliklerinin gündemlerinde olduğunu belirterek, yapılacak değişikliklerle ilgili şu açıklamaları yaptı: "Müfredatla ilgili değişiklikler yapıyoruz. Yeni bir müfredat çalışması gündemimizde. Müfredatın hafiflemesi demek; bizim içeriğini hafifleteceğiz ama çocukların daha fazla uygulama yapacağı, materyallerle onları tanıştıracağız demektir." dedi.

Bakan Tekin, müfredat değişikliklerinin kademeli olarak hayata geçirileceğini ifade ederek, "Okul öncesi, 1. sınıf, 5. sınıf ve 9. sınıflar; 2024-2025 eğitim-öğretim yılında yeni müfredatla hayata başlayacak.

Müfredatın kademeli olarak değişeceğinin altını çizen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, " "Okul öncesi 1, 5 ve 9; 2024-2025 eğitim-öğretim yılında yeni müfredatla hayata başlayacak. Diğer çocuklarda mevcut süreç devam edecek. Ders bazlı olarak yüzde 70 hafifletilen program da var, yüzde 30 hafifletilen program da var" diye de ekledi. (MEB)