Şube Başkanı AKTAN'ın açıklaması:

Tabiki yukarıdaki bu sorunun ilk ve en büyük muhatabı sevk idare yönünden okulun her şeyinden birinci derece sorumlu olan okul müdürüdür!

Ancak ne hikmetse bu okul, okul müdürü göreve başladığı günden itibaren huzur yüzü görmedi!

Bir okul müdürü olarak öğretmen, öğrenci ve okul velilerine gerekli eğitim ve öğretim şartlarını sağlamak, akademik başarı açısından her geçen yıl biraz daha üstüne koyarak okulu marka değeri haline getirmek, okul öğretmenleri ile sevgi ve saygı çerçevesinde çalışma barışını tesis etmek gibi görevleri bir kenara bırakarak; devletin sağlamış olduğu yetkileri öğretmenleri tehdit dili ile zapturapt altına almak için kullanıp, her sene hatırı sayılır bir öğretmeni zaten öğretmen bulmakta zorluk çeken Esenyurt ilçesinden kaçırmayı kendine görev edinmiştir!

Sayın okul müdürü devlet okulunda müdürlük yapar gibi değilde; sanki özel bir eğitim kurumu sahibi edasında, devletin öğretmenin maaşını cebinden ödüyor, bina için kira ödüyor ruhiyesinde astığım astık, kestiğim kestik tarzında bir yönetim biçimini ısrarla göreve geldiği günden bugüne devam ettiriyor!

Perşembe akşamı Türk Eğitim Sen Genel Merkezimiz; Genel Başkanımız, Genel Sekreterimiz, Genel Başkan Yardımcılarımız’ın bu okulda cereyan eden konuyla alakalı gerekli açıklamaları yapmalarıyla birlikte süreci yakınan takip etmektedir!

Dün ise Türk Eğitim Sen İstanbul 9 Nolu Şube Başkanlığı olarak Esenyurt İlçe Teşkilatımızla ve darp edilen arkadaşımızla birlikte Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Sn.Paşali BEŞLİ’yi ziyaret ettik. Bu ziyarette Türk Eğitim Sen camiası olarak hassasiyetimizi en üst seviyede belirttik.

Esenyurt İlçesinin adının her türlü şiddetle anılmasının önüne geçilmesi için Kaymakamlık makamı başta olmak üzere, devletimizin her kurumunun ve STK’ların nerede ise seferberlik ilan ettiği, sorumluluk aldığı bir ortamda bir okul müdürünün ve bir okulun öğretmene darp olayı ile anılmasının hepimiz adına utanç kaynağı olduğunu dile getirdik!

Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürü konuyla alakalı en hızlı ve tarafsız bir şekilde gerekli sürecin başladığını, objektif bir şekilde nihayete erdirileceğini tarafımıza iletmiştir! Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürünün sözü nazarımızda devletimizin sözüdür! Ancak Genel Merkezimiz başta olmak üzere tüm teşkilat kademelerimizce sürecin hassasiyetle takip edileceğinin de bilinmesini isterim!

Son olarak okulda sürekli tehdit, sözlü ve fiziki şiddet gören öğretmen arkadaşlarımız; okul ortamında okul müdüründen kaynaklı gerginliğin, huzursuzluğun ve mutsuzluğun öğrencilerinin motivasyonunu daha fazla etkilememesi için, diğer öğretmen arkadaşlarının çalışma ortamında daha fazla demirimize olarak, çalışma motivasyonlarının düşmemesi için geçtiğimiz günlerde başka bir ilçede çalışmak için görevlendirme isteğinde bulunmuşlardı.

Dün akşamüstü 5 öğretmen arkadaşımızın görevlendirme isteği onaylandı ve Büyükçekmece’de bir başka okula görevlendirildi! Şimdi bu 5 arkadaşımızın dersine girdiği öğrencilerimizin vebali kimin üzerindedir! Şenyurt ilçesinde kadrolu öğretmen sayısı çok fazla bir de bu şekilde ilçeden öğretmen kaçırmak kimin menfaatinedir! Okul müdürü, bu 5 arkadaşımızın kendi istekleri ile şimdilik ve sadece belirttiğimiz nedenlerden dolayı ilçe dışına görevlendirmeleri ile kendini ve okulunu kazançlı mı görüyor?

Bu 5 kadrolu öğretmen yeri nasıl doldurulacak?

Bu 5 kadrolu öğretmenimizin yeri ücretli öğretmen arkadaşlarımızla mı dolacak?

Eğer 5 ücretli öğretmen arkadaşlarımızla dolacak ise devletimize ekstradan çıkarılacak 5 öğretmen maliyetinin vebalini kim üstlenecek!

Bölüm kapatarak bir çözüm yoluna gidildiği veya düşünüldüğü takdirde 450 öğrencinin hak etmiş olduğu eğitim hakkının gaspının hesabını kim verecek!900 ana-babaya hangi yetkili açıklama yapacak?

İbrahim Ender AKTAN
Türk Eğitim Sen İstanbul 9 Nolu Şube Başkanı
Kaynak: https://www.facebook.com/iender.aktan/posts/3310977669017288