Birgun.net'ten MUSTAFA MERT BİLDİRCİN haberine göre, Öğretmenlere uyguladığı mobbingle gündeme gelen okul müdürü Z.A’nın bu kez de bir kız öğrenciyi taciz ettiği iddia edildi.

Manisa’daki Osmancalı Çok Programlı Lisesi’nde 11’inci sınıf öğrencisi E.İ’nin üç hilal motifli kolyesini, “Ben de ülkücüyüm” diyerek aldığı öne sürülen okul müdürü Z.A’nın, kız öğrenciye “Aileni sil. Benim olduğum yerde anne babana gerek yok” dediği iddia edildi.
 
Daha önce öğretmenlere mobbing uyguladığı gerekçesiyle soruşturma geçiren okul müdürü Z.A’nın adı yeni okulunda taciz iddiasına karıştı. Müdürü olduğu Osmancalı Çok Programlı Anadolu Lisesi’ndeki bir kız öğrencisini taciz ettiği belirtilen Z.A’ya ilişkin şikâyet başvurusunda bulunuldu. Yayla Jandarma Komutanlığı’na şikâyette bulunan 11’inci sınıf öğrencisi E.İ’nin ifadesi pedagog eşliğinde alındı. İfadesinde, Z.A’nın okulun ilk günü boynundaki üç hilalli kolyeyi, “Ben de ülkücüyüm” diyerek aldığını belirten E.İ, yüzüğünü kontrol bahanesiyle kendisini taciz ettiğini söyledi..
 
‘Anneme şiddet uyguladı’
Eğitim Bir Sen’in üyesi olduğu öğrenilen okul müdürüne ilişkin iddialar bunlarla da sınırlı kalmadı. E.İ, ifadesinde annesine ve başka bir öğrenci arkadaşına da şiddet uygulandığını iddia etti.
 
‘Anneni, babanı sil’
Z.A’nın, annesine ve erkek arkadaşına uyguladığı fiziksel şiddetin üzerinden bir saat geçtikten sonra kendisini tekrar odasına çağırdığını ifade eden E.İ, burada yaşandığını iddia ettiği tacize ilişkin ise şunları söyledi:
 
“Anneni babanı sil. Benim olduğum yerde ailene gerek yok.” 
 
Bu olaylardan sonra hakkında disiplin soruşturmaları açıldığını anlatan E.İ, Z.A’nın odadan çıkarken sırtına yumruk da attığını kaydetti ve rehber öğretmenin buna tanık olduğunu ancak hiçbir şey yapmadığını ifade etti.

birgun.net