İZMİR’İN Gaziemir İlçesi'nde Mimar Kemalettin Meslek Lisesi önünde geçen 4 Mayıs'ta basın açıklaması yapmak isteyen Eğitim Sen üyeleri ile okul müdürü arasındaki kavgada, yumruklaşmanın görüntüleri ortaya çıktı.

Eğitim Bir-Sen'in okulun basıldığını, müdür ve öğrencilerin tartaklandığı suçlamasında bulunduğu olayla ilgili açıklama yapan Eğitim- Sen İzmir 5 No'lu Şube Başkanı Savaş Candemir ,” İddiaların yalan olduğu kamera görüntülerine bakılınca anlaşılıyor. Yumruk atan Okul Müdürü, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

“ÖĞRETMENE SORUŞTURMA AÇILDI”

Mimar Kemalettin Meslek Lisesi Felsefe öğretmeni İ.S. hakkında isimsiz şikâyet üzerine 'Derslerinde siyaset yaptığı, din kurumu ve cami ile ilgili konuştuğu, Berkin Elvan'ın ölümü üzerine yaşananlar hakkında yorum yaptığı, siyasal iktidarla ilgili konuştuğu' suçlamalarıyla soruşturma açıldı. Öğretmen Torbalı ilçesinde bir okula atandı.

Eğitim Sen İzmir 5 No'lu Şube yöneticileri, 4 Mayıs’ta bu durumu şikâyet etmek için okul önünde basın açıklaması yapmadı istedi. Okul müdürüyle tartışma ve arbede yaşandı.

 
EĞİTİM SEN AÇIKLAMA YAPTI

Olayla ilgili bugün Eğitim Sen İzmir 5 No'lu Şube Başkanı Savaş Candemir, yaklaşık 60 eğitimciyle birlikte Gaziemir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Candemir, açıklamasında, 4 Mayıs'ta öğretmenlere yönelik baskıyı protesto etmek ve Felsefe dersinde bazı konular ile ilgili soruşturma açılan ve sürgün edilen Öğretmen hakkında açıklama yapmak için okul önüne geldiklerini anlattı. Okul Müdürü Ümit Onanç'ın, önce bahçeden kendilerini dinleyen öğrencilere bağırdığını ve iteklediğini, ardından da basın açıklamasını yaparken kendileriyle tartıştığını söyledi. Müdür Onanç'ın emekli öğretmen Mesut Çelebi'ye yumruk attığını iddia eden Candemir, öğrencilerin de olaya karışarak basın açıklaması için gelenlere saldırdığını söyledi.

Candemir, olayla ilgili olarak karşılıklı karakola şikâyette bulunulduğunu söyledi. Olaydan bir gün sonra Okul Müdürü Ümit Onanç'ın da katıldığı basın açıklamasında, üyesi olduğu Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Ali Musa Bina'nın “Protesto amacıyla okulu basan Eğitim -Sen üyeleri gerçek bir vandalizim örneği sergilediler. Öğrencileri, güvenlik görevlisini ve okul müdürüne saldırdılar demesi üzerine  Candemir’in verdiği görüntülerde, okul müdürü basın açıklaması yapılırken, sürgülü kapıyı kapatmak istemesi üzerine Sendikacılar protesto etti ve kısa süreli tartışma yumruklu kavgaya dönüştü. İlk yumruktan sonra Sendika üyelerinin karşılık verdiği okul müdürüne okul bahçesinde öğrenci ve başka kişilerin de katıldığı, arbedenin araya girenler tarafından yatıştırıldığı yer alıyor.