GUNCELEGITIM.COM - Yönetim görevi karşılığı ek ders ücretinden yararlandırılan personelin haftalık ek ders saati sayıları artırılarak, maddi haklarında bir ölçüde de olsa iyileştirme sağlanması öngörülmüştür.

Cumartesi ve Pazar günleri yönetim görevi yapan okul/kurum yöneticilerinden birine, bu günler için 2 saat ek ders ücreti verilmesi, söz konusu günlerde sabahtan akşama kadar yönetim görevini sürdürmek durumunda olan yöneticilerce bu görevin yürütülmesinde isteksizliğe yol açmakta, bu durum da eğitim-öğretim hizmetlerinin aksamasına neden olmaktadır. Yapılan düzenlemeyle, bu olumsuzluğun giderilerek cumartesi ve Pazar günleri yönetim görevini yürüten yöneticilere, bu günler için (bu kapsamda bir ayda ödenecek ek ders ücreti 16 saati geçmemek üzere) 4’er saat ek ders ücreti ödenmesi öngörülerek yaşanan sorunların giderilmesi amaçlanmıştır.

Yapılan düzenlemeyle: Daha önce haftada 20 saat ek ders ücretinden yararlandırılan ilkokul ve ortaokul müdürlerinin haftada 25 saat, Daha önce haftada 18 saat ek ders ücretinden yararlandırılan ilkokul ve ortaokul müdür başyardımcıları ve müdür yardımcılarının haftada 20 saat ek ders ücretinden yararlandırılmaları öngörülmüştür. Ayrıca yürürlükteki düzenlemede aynı görevi yürütmelerine rağmen farklı olarak haftada 18 ve 15 saat üzerinden ek ders ücretinden yararlandırılan rehberlik ve araştırma merkezlerinde görev yapan rehberlik alan öğretmenleri ile özel eğitim alan öğretmenlerinin ek ders ücretleri haftada 18 saat olacak şekilde eşitlenmiştir.