BBC News Türkçe'den Fundanur Öztürk'ün haberine göre; Geçen yıl okul kantininden satın aldığı şırıngalı çikolatanın tıpasının boğazına kaçması sonucu boğularak hayatını kaybeden 7 yaşındaki Mert Yağız Köksal'ın ölümüyle ilgili iddianame hazırlandı.

İddianamede olayın 7 yaşındaki Köksal'ın "tedbirsiz ve dikkatsiz davranması sonucu" meydana geldiği; çocuğun "asli kusurlu", şırıngalı çikolata imalatçısının ve kantin sahibinin ise "tali kusurlu" olduğu belirtildi.

Köksal'ın ölümünün ardından okul görevlileri ve idarecileri, kantin sahibi, ürünün imalatçısı ve Köksal'ın ilk muayenesini gerçekleştiren sağlık çalışanlarını kapsayan geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı.

Bir yılı aşkın süren soruşturma sonucunda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı.

Ankara 22. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, okul müdürü AP, okul müdür yardımcısı EÇ, öğretmenler AD ve AA'nın “taksirle ölüme neden olma” ve “görevi kötüye kullanma” suçlarından 8 yıla kadar hapsi istendi.

Ayrıca Okul müdürü AP.’nin ayrıca “suç delillerini yok etme, gizleme, değiştirme” suçundan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

BBC News Türkçe