Türkiye’nin Olimpiyatlara katılan en genç sporcusu olan milli jimnastikçi Tutya Yılmaz, ülkemize sayısız başarılar kazandırdı. Jimnastiğe 4 yaşında başlayan ve 16 yıldır birçok uluslararası turnuvaya katılan Tutya Yılmaz, sosyal medyada vücuduyla ilgili yapılan bazı yorumlara isyan etti.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan milli jimnastikçi Tutya Yılmaz, kendisinin vücudu ile ilgili kötü yorum yapanlara, “Senin ‘Kas Yığını’ dediğin şey benim 16 yıllık emeğim, gözyaşım, döktüğüm ter, harcadığım emek, kaçırdığım mezuniyetim ve yazamadığım bir dünya şey... Senin ‘Kas Yığını’ diyerek küçümsemeye çalıştığın şey benim başarı hikayem...” diye yanıt verdi.

Tutya Yılmaz’ın sosyal medya hesabından attığı mesajların tamamı şöyle:


MİLLİ SPORCUMUZ TUTYA YILMAZ KİMDİR

Tutya Yılmaz İTÜ Spor Kulübü bünyesinde kariyerini sürdürmektedir.

Jimnastik sporuna 4 yaşında başlayan Yılmaz, 16 yaşındayken Bakü'de düzenlenen ilk Avrupa Oyunları'nda ülkesini temsil etti. Final gören sporcu, 50,831 toplam puanla 13. oldu. 2016 Yaz Olimpiyatları'na jimnastik dalında katılım hakkı kazanarak, 2012 Londra'ya katılan Göksu Üçtaş'tan sonra, Olimpiyatlarda yer alan ikinci Türk kadın jimnastikçi oldu.

Tutya Yılmaz, Brezilya’da düzenlenen Rio 2016 Olimpiyat Oyunları’nda yarışarak, Türk jimnastik tarihinde olimpiyata katılmaya hak kazanan en genç jimnastikçi unvanını almıştı. Jimnastiğin efsane ismi Nadia Comaneci’nin “Türkiye için bir şans” nitelendirmesinde bulunduğu Yılmaz, aynı zamanda denge tahtasında literatüre yeni bir hareket kazandırmış bir sporcu. Koluyla denge tahtasının altına tutunup sırtıyla destek alarak yaptığı hareketin adı literatürde ‘Yılmaz’ olarak biliniyor.

Odatv.com