Saygı ÖZTÜRK

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, haklarında soruşturmalar yürütülen Ankara Milli Eğitim Müdürü ile 4 ilçenin milli eğitim müdürünü görevden aldı. Bazı müdürler hakkında “haksız mal edinme”, “ihaleye fesat karıştırma” gibi suçlamalardan dolayı da soruşturma devam ediyor.

Ankara Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt, Çankaya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yılmaz, Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyit Ahmet Kaya, Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıç, Etimesgut İlçe Milli Eğitim Müdürü Tugay Gözüm görevden alındı. Bu kişilerle ilgili yürütülen soruşturma ise derinleştiriliyor.

SARAY YÜRÜYÜŞÜ DE KURTARAMADI

Görevden alınanlar arasında bulunan Etimesgut İlçe Milli Eğitim Müdürü Tugay Gözüm, Cumhurbaşkanının doğum gününde 1923 öğrenciyle birlikte Cumhurbaşkanlığı sarayına kortej yürüyüşü yapmak istemiş, SÖZCÜ'nün bu durumu duyurması üzerine Bakanlığın talimatıyla kutlama iptal edilmişti. İl Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt ile görevden alınan bazı ilçe müdürlerinin sık sık birbirlerini şikayet ettikleri, önemli iddiaların soruşturulmasının devam ettiği bildirildi. Özellikle bir müdürün rezidansları ve lüks otomobilleri soruşturmayı yürüten müfettişleri de şaşırtmıştı.

sozcu.com.tr