Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Bakan Yılmaz'ın bir ay önce yaptığı, 5 yıl boyunca ek ders ücreti karşılığında çalışan adaylar KPSS puanı yetmezse dahi mülakata alınacak, şeklindeki açıklamasını yalanladı ve öyle bir çalışma yok dedi.
 
Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Bakanlık Merkez teşkilatında Müsteşar ve Bakan arasında tartışma yaşandığı iddialarını doğrulayacak bir açıklama yaptı.
 
27 Kasım'da Bakan Yılmaz, TRT Haber'e konuk oldu ve 5 yıl boyunca ek ders ücreti karşılığında çalışan adaylar KPSS puanı yetmezse dahi mülakata alınacak, dedi.
 
Bu süreç bugün Müsteşar Yusuf Tekin'e soruldu. Tekin bu soruya şu şekilde cevap verdi:
 
"Bu sosyal medyada dile getirilen bir şey bizim böyle bir çalışmamız yok ama şunu kabul etmek lazım tecrübeli insanları istihdam etmek daha sağlıklı sonuçlar doğuruyor. Uzun yıllar bizimle sözleşmeli olarak çalışan arkadaşlarımızın bir şekilde ödüllendirilmesi düşünülebilir ama şu anda bizim böyle bir çalışmamız yok." (Akşam / memurlar.net)

Bakan Yılmaz Ne Demişti: (27 Kasım 2017)

 

Ek ders ücretiyle çalışan öğretmenlere, mülakat hakkı

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 5 yıl boyunca ek ders ücretiyle çalışanların, 3 katı mülakat sistemine alınacağını belirtti

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz bugün TrtHaber'de bazı açıklamalarda bulundu.

Bilindiği üzere, öğretmen mülakatlarına, KPSS'de en yüksek puan alan 3 katı aday girebilmektedir.

Bakan Yılmaz, mülakatların devam edeceğini belirtirken, 5 yıl boyunca ek ders ücreti karşılığında çalışan adayların, KPSS puanı yetmezse dahi mülakata alınacak 3 katı aday arasına alınacağını vurguladı.