İşte Eğitim İş Tekirdağ Şube Başkanı Hüseyin EREN'in facebook hesabından yaptığı basın açıklaması;

"Öğretmenler bu sistemin ana belirleyicisi değildir. Her şeye rağmen yokluklarla mücadele ederek ülkemizin çocuklarına en iyi hizmeti vermeye çalışan öğretmenler bu rezil sistemin en masum bileşenidir.

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü yaptığı sınav sonucunda bir okulda öğretmenleri İl milli eğitim tarafından düzenlenen 7.sınıf ortak sınavlardaki sonuçta 12. olmakla suçlamış ve hakaret eder gibi konuşmuştur.

Bu sayın müdürün hangi tavrını eleştireyim ki? Öncelikle söz ettiği okulun suçladığı zümreleri 12. olmamış, devlet okulları içinde 4. olmuştur. İşin içine özel okulları katarsanız adı geçen okul 8.dır. Ya kendisi kasıtlı çarpıtmış ya da çalışanları doğru dürüst analiz yapacak durumda değildir.

Kaldı ki sıralama sınavlarında 12. veya sonuncu mutlaka birileri olacaktır. Bu tür değerlendirmeler gerçekçi değildir ve kırıcıdır. Önemli olan okulun kendini aşmasıdır.

İlçe müdürü okul öğretmenlerinden öncelikle özür dilemelidir."

Hüseyin Eren
Eğitim İş Tekirdağ Şube Başkanı

Kaynak: https://www.facebook.com/huseyin.eren.39545

 


Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin GÜMÜŞ iddiaları yalanlayarak aşağıdaki yazıyı göndermiştir.

Hüseyin GÜMÜŞ'ün konuyla ilgili açıklaması:

"Eğitim İş Tekirdağ Şube Başkanı Hüseyin Eren yaptığı basın açıklamalarıyla kamuoyunu yanlış yönlendirmekte ve devlet kurumlarının itibarsızlaştırılmasına sebep olmaktadır. Bu açıklamaları sürekli olarak tekrar etmesi kasıtlı davrandığına işarettir ve sendikal faaliyetten ziyade kişisel davrandığının ispatıdır.

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü yaptığı sınav sonucunda bir okulda öğretmenleri İl milli eğitim tarafından düzenlenen 7.sınıf ortak sınavlardaki sonuçta 12. olmakla suçlamış ve hakaret eder gibi konuşmuştur.

Söz konusu haberde konu olan istatistik İl Milli Eğitim Müdürlüğünün sistemi üzerinden alınarak öğretmenlerle paylaşılmıştır. Söz konusu ifadede geçen “suçlamış ve hakaret eder gibi konuşmuş” ifadesi tamamen kendi kişisel yorumudur. Çünkü kullanılan cümlelerden hiçbir alıntı yapılmadan sadece kişisel yorumlarıyla bu ifadeye yer verilmiştir. İdare olarak okullarımızın akademik başarısını takip etmek görev ve sorumluluklarımızdandır."

Hüseyin GÜMÜŞ
Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü