Basın camiasının kendilerine göstereceği desteği önemsediklerini belirten Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci ise il genelinde çok detaylı bir çalışmanın ilk adımlarını attıklarını bildirdi. Kendisinin “veri değerlendirme” alanında lüksek lisans tezi bulunduğunu, veri işleme ve değerlendirme konusuna özel önem verdiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, “Tüm ilçelerimiz için ayrı ayrı sunumlar hazırlıyorum. Bu sunumlarda ilçelerimizin başarı grafikleri ile birlikte hani derste, hangi branşta, hangi öğretmen ya da hangi okul, Türkiye Ortalamasının neresinde? Bunun verilerini ele alacağız. Bu çalışma bize önemli aşama kat ettirecektir” dedi.

 

“ÖĞRETMENLERİMİZİN DE KARNELERİNİ ÖNLERİNE KOYACAĞIZ”
İlin başarı oranlaması ile ilgili söylemlerde bulunmanın çok kolay olduğunu ancak verilerle bunu ortaya koymanın önemli olduğunu anlatan Müdür Sünnetci, “Altmışıncı sıradayız, elli sekizinci sıradayız demek belki çok kolay. Ama bunların altını doldurmamız gerekli. 10 bin küsur öğretmeniz var. Eğer öğretmen bazlı düşünmezsek, sene sonunda öğrencilerimiz gibi öğretmenlerimizin de karnelerini önlerine koymazsanız, öğretmenlerimizin kendi alanları ile ilgili başarı ya da başarısızlık durumları kontrol edilmezse oradaki sorun başarısızlık olur” dedi.

 

SALI GÜNÜ SANDIKLI'DAN BAŞLIYORUZ

İlçe ilçe çalışmalara başlayacaklarını ve ilk olarak Sandıklı’ya gideceklerini bildiren İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, “Öncelikle YKS ve LGS öğrencilerini yetiştiren öğretmenlerimiz başta olmak üzere ilimizin en ücra köşesindeki öğretmenimize de temas edeceğiz. Ben bunu geldiğim yerde de söylediğim zaman insanlar nasıl olacak diye düşünmüşlerdi. Afyonkarahisarımız’da da inşallah aynısını yapacağız. Salı günü Sandıklı’dan başlıyoruz. Gerekirse çocuklarımızın öğleden sonraki bazı sürelerini heba edeceğiz ama bu bir yıla karşılık küçük bir bedel olacak” dedi.

“TÜRKİYE ORTALAMASININ ALTINDA KALAN ÖĞRETMENİM DE, ORTALAMANIN ÜZERİNDE KALAN ÖĞRETMENİM DE DURUMUNU GÖRECEK”

Deneme sınavlarına ağırlık vereceklerini kaydeden İl Milli Eğitim Müdürü Mirac Sünnetci “Öğretmenlerimiz sadece deneme yapmak için deneme yapılmayacağını bilecekler. Çok net bir şekilde biz bu denemeyi neden yapıyoruz bileceğiz. Bu denemelerde sadece öğrencinin başarısı üzerinden gidersek yanılırız. Tek tek çıkarıyorum. Her branşın, her dersin ve her öğretmenin Türkiye ortalamasını geçen ve geçemeyen öğretmenlerimizi ekrana yansıtacağım. Hangi okulda, hangi öğretmen, hangi branşta Türkiye ortalamasının altında olduğunu görecek. Bunda amaç kimseyi rencide etmek değil. İki renkli bir tablo oluşturuyorum, biri kırmızı, biri yeşil. Biri Türkiye ortalamasının üzerinde olan, biri altında olanı yansıtacak. Her öğretmenim için Türkiye ortalamasının altında kalıyor olması kendisi için zuldür. Her başarısız çocukta bir problem aranmaz. Çocukta da bir aksaklık olabilir ama masanın diğer ayağında öğretmenin dersteki durumu vardır. O yüzden öğrencinin durumunu da ele alacağız. Öğretmenin durumunu da ele alacağız” dedi.

 

“ÖĞRENCİLERİN SESİNE KULAK VERECEĞİZ”

Okulların durumları ile ilgili öğrencilerden birebir bilgi almaya çalışacağını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Mirac Sünnetci, “Her gittiğim kurumda çocuklardan isimsiz bir şekilde okullarındaki sorunları yazmalarını isteyeceğim. Bakalım neler çıkacak? Bunu yaparken vicdan ve mantık terazisinde tutacağız. Öğretmenine gıcık kapan çocuğun durumu elbette belli olur, o tür şeyleri eleyeceğiz. Genele yansıyan sorunları oradan tespit edeceğiz ve çözüm yollarına bakacağız” dedi.

Kaynak: afyonpostasi.com.tr