Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün akşam yeni kabineyi açıklamasının ardından devir teslim törenleri başladı.

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Tekin, Mahmut Özer'in yerine Milli Eğitim Bakanı olarak atandı.

Yeni Milli Eğitim Bakanı Tekin görevi törenle Mahmut Özer'den devraldı. 

Bakanlık görevini Yusuf Tekin'e devreden Özer'in, törende yaptığı konuşması şöyle;

"Bizler de tüm çalışma arkadaşlarımızla birlikte eğitim sistemimizin kalitesini artırmayla ilgili gece gündüz çalıştık." diyen Özer, "Her başlangıcın bir sonu var. Dolayısıyla bugün kıymetli Yusuf Hocamıza görevi devredeceğiz. Çalışma arkadaşlarıma, bakan yardımcılarıma, genel müdürlerime, daire başkanlarıma, il müdürlerime, okul müdürlerime, tüm öğretmenlere ve idari personele birlikte yol yürüdükleri için en içten şükranlarımı sunuyorum." dedi.

İki kişiye özel teşekkür ettiğini dile getiren Özer, "Baştan beri benimle birlikte gece gündüz demeden çalışan, yükümü alan Sadri Şensoy Hocama çok teşekkür ediyorum. Tüm zorluklara rağmen, vaktini eğitimin güzelleştirilmesi için çaba sarf eden güzel insan Petek Aşkar'a çok çok teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Bu süreçte en büyük fedakarlığı ailesinin yaptığını ifade eden Özer, "hayatımın en değerli varlığı, kıymetli yol arkadaşım, tüm zorlukları birlikte aştığım" dediği eşi Nebahat Özer'e ve kendisini görememe sabrını gösteren çocuklarına da teşekkür etti.

Özer, şöyle devam etti: "Bakanlık görevime başlarken tek duam vardı, girdiğim gibi çıkabilmek. İlkeli, dürüst, şeffaf, ilkeyi merkeze alan ve eğitim sisteminin güzelleşmesi için çalışmayı Rabbimden bana nasip etmesi için dua etmiştim. Allah'ıma hamdediyorum, duamı kabul ettiği için ve bu süreçte yardım ettiği için."

Mahmut Özer, Bakanlık görevi için Yusuf Tekin'i tebrik etti