Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Yekta Saraç ve eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Aysen Gürcan’ın ismi kulislerde konuşuluyor. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı’nın yapısının da değişeceği belirtiliyor.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün saat 21:00'de yeni kabineyi açıklaması bekleniyor. Bununla birlikte gözler de yeni bakanların kim olacağına çevrildi. Ankara kulislerine göre, Milli Eğitim Bakanlığı için üç isim öne çıkıyor; MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç ve eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Aysen Gürcan. Bu üç isim arasında ise Tekin ve Saraç'ın daha güçlü isimler olduğu belirtiliyor.
 
Diğer yandan, yeni sistemle birlikte tüm bakanlıkların olduğu gibi Milli Eğitim Bakanlığı'nın da yapısının değişeceği, yeni sistemin ise bugün çıkarılacak KHK ile açıklanması bekleniyor.
 
MÜSTEŞAR VE GENEL MÜDÜRLÜKLER KALDIRILIYOR

Yine kulislerde konuşulanlara göre, MEB'deki tüm genel müdürlükler lağvedilecek. Daire başkanı ve üstü tüm MEB yetkilileri görevden alınıp havuza verilecek. Sadece üç genel müdürlük olacak. Müsteşar ve yedi müsteşar yardımcılığı da kaldırılıyor.
 
Yeni sistemde iki tane bakan yardımcısı olması planlanırken, yardımcılardan biri eski müsteşar gibi idari işlerden, diğeri de siyasi işlerden sorumlu olacak.


Milli Eğitim Bakanlığı için ismi geçen Ziya Selçuk kimdir?