'Yerli ve milli' arama motoru olarak lanse edilen ve 10 yılda 10 milyon lira maliyetle kurulduğu belirtilen Geliyoo'nun Google'ın altyapısını kullandığı ortaya çıkmıştı. Google API kullanan 'yerli ve milli' arama motorunun ayrıca 15 dolarlık hazır script kullandığı da ortaya çıkınca, 10 milyon liranın nereye harcandığı sorusu akıllara geldi.

Bakanlıktan 'yerli arama motoru' açıklaması Bakanlıktan 'yerli arama motoru' açıklamasıLogosu da internetteki stok görsellere oldukça benzeyen Geliyoo'ya iki rakip çıktı.

Gelemiyoo ve Gidiyoo'nun 1 saatte ve sadece 60 liraya kurulduğu belirtildi

Gidiyoo'nun 1 saatte ve sadece 60 liraya kurulduğu belirtildi.

Gelemiyoo'nun anasayfasında, "Halkı kandırmayın!... Gerçek fikirler değerlensin, emekler boşa gitmesin!" ifadeleri yer alırken, Gidiyoo'nun anasayfasında "Bu yerli arama motorunu 1 saat içinde 60 liraya yaptık. Peki 10 yılda harcanan 10 milyon TL nereye gidiyoo?" denildi.

Gelemiyoo'nun logo görselinde ise internette görsel verilerin depolandığı Shutterstock'un mahrecine yer verilerek Geliyoo'nun logosunun çalıntı olduğuna göndermede bulundu ve 'logoda stock kalsın bari' denildi. (birgun.net)

Bakanlıktan 'yerli arama motoru' açıklaması

Bakanlıktan 'yerli arama motoru' açıklaması

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından, "Geliyoo" isimli arama motoru projesine maddi ve manevi herhangi bir destek sağlanmadığı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bazı basın-yayın organlarında "10 yılda 10 milyon bütçe ayrılarak yerli arama motoru Geliyoo kuruldu" başlığıyla haberler yayımlandığı ifade edildi.

İddia sahiplerinin, yerli arama motoru projesiyle ilgili bakanlığımızla bir temasları olmamıştır. Ancak, bugün Bakanımız Ahmet Arslan’a hitaben elektronik posta yoluyla bir mektup göndermişlerdir. 'Geliyoo' isimli arama motoru projesine, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından maddi ve manevi herhangi bir destek sağlanmamıştır. Bir süre önce Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Ahmet Arslan’ın bir televizyon kanalındaki 'Yerli arama motoru ile ilgili çalışmalar yapıyoruz' açıklamasının, Geliyoo isimli arama motoruyla hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Elbette ki ülkemize katkı sağlayacağına inanılan, yerli ve milli her türlü çalışmaya Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da destek vermeye devam edecektir."