Bing artık matematik problemlerini çözebiliyor

Microsoft, Android için Bing uygulamasına Matematik problemlerini çözme özelliği ekledi. Giriş sayfasına yerleştirilen araç, en basitinden en zoruna kadar çoğu işlemi yapabiliyor. Aslında Microsoft’un Matematik işlemlerini yapabilen Math Solver isimli uygulaması da bulunuyor. Bu uygulamayı Bing’e entegre eden şirket, öğrencilerin hayatını kolaylaştırmakla beraber arama motoruna da yeni bir albeni kazandırmış oldu.

Aracın yetenekleri şöyle:

– Tarama: Elinizdeki bir kağıtta yazan Matematik işleminin fotoğrafını çekerek Bing’e aktarabilirsiniz. Problemi otomatik olarak tarayan uygulama, kısa bir süre içerisinde çözümü karşınıza getirecek.
– Çiz: Özellikle sembol gerektiren Matematik problemlerini çözmek için bu fonksiyonu kullanabilirsiniz. Örneğin köklü sayılarla ilgili bir problem çözecekken, kök işaretini elinizle ekrana çizebilirsiniz.
– Yaz: Çarpma, çıkarma, bölme, toplama vb. basit işlemleri Bing Android uygulamasındaki tuş takımıyla yapabilirsiniz.
– Notlar: Bu sekmede, Matematik bilginizi pekiştirebileceğiniz onlarca test ve çoktan seçmeli soru yer alıyor. Bing’in hazır olarak sunduğu bu problemleri çözebilir ve doğru olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Gündem takibini kolaylaştıran yenilikler

Android için Bing uygulamasında yapılan yenilikler sadece Matematik aracıyla sınırlı değil. Microsoft uygulamaya, kullanıcının günlük hayatta bakmak isteyeceği bir sürü özellik ekledi. Söz konusu yenilikleri uygulamanın Google Play sayfasında tanıtan şirket, güncelleme notlarını şöyle sıraladı:

Yeni ana sayfa: Yeni giriş sayfasında en önemli haberleri görebilir, takip ettiğiniz konularla ilgili güncel bilgileri bulabilirsiniz.

COVID İzleyicisi: Bölgenizdeki günlük ve haftalık vaka sayılarını görebilirsiniz. Ayrıca devam eden aşı çalışmaları hakkında da yeni bilgiler edinebilirsiniz.

Hava Durumu: Günlük ve haftalık hava tahminlerine bu araç sayesinde bakabilirsiniz.

Görsel Arama: Telefonunuzdaki görseli kullanarak veya kameranızla doğrudan fotoğraf çekerek arama yapabilirsiniz.

Spor: İlginizi çeken spor takımlarıyla ilgili en son haberleri, skorları, sıralamaları bu alanda bulabilirsiniz.

Duvar kağıtları: Android için Bing uygulamasında yer alan fotoğrafları duvar kağıdı olarak ayarlabailirsiniz.

Sesli arama: Mikrofon simgesine dokunarak, bulmak istediğiniz bir konuda sesinizle arama yapabilirsiniz. Örneğin “ShiftDelete.Net YouTube kanalı” ifadesini söylediğinizde, Bing otomatik olarak cümleyi aratıp sonuçları karşınıza çıkaracak.

Video ve resimler: İnternetteki görseller arasında arama yapabilir, istediğiniz bir fotoğrafı/videoyu bulabilirsiniz.

Çevirmen: 70’ten fazla dil arası çeviri yapabilirsiniz.

Birim dönüştürücü: 18 farklı birim arası dönüştürme yapabilirsiniz. Örneğin 325 inç kaç fittir? dediğinizde Bing otomatik olarak iki birimi dönüştürür.

Espor: Sevdiğiniz turnuvalar hakkında haberler bulabilir, canlı yayınları da takip edebilirsiniz.

Oyunlar: Sudoku ve quiz gibi vakit geçirebileceğiniz küçük oyunlara bu bölümden ulaşabilirsiniz.

shiftdelete.net