Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 10 Aralık 2017 son hava durumu tahminine göre, ülkenin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ve Gümüşhane çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
 
İSTANBUL'DA HAVA BİR ANDA KARARDI
 
İstanbul'da beklenen sağanak yağış başladı. Bulutların etkisiyle bir anda kararan gökyüzü, sokakları gece karanlığına bürüdü. Lodos ve sağanak yağış nedeniyle, vatandaşlar zor anlar yaşadı. İstanbul'un birçok noktasına etkili olan yağış, yollarda su birikintileri oluşturdu. Vatandaşlar yağmurdan korunmak için ilginç yöntemlere başvurdu.
 
GECE SAATLERİNDE KARS EKSİ 25'İ GÖRDÜ
 
Kars'ta kar yağışının ardından etkili olan Sibirya soğukları hayatı durma noktasına getirdi. 
 
Kars'ta gece saatlerinde eksi 25 dereceye kadar düşen hava sıcaklığı adeta her şeyi dondurdu. Kentte çok sayıda araç dondu çalışmadı. Vatandaşların sokaklarda yürümekte zorluk çekti.
 
GÜNDÜZ SICAKLIĞI EKSİ 17'Yİ GÖRDÜ
 
Donan araçlarını çalıştırmak isteyen vatandaşlar yoğun çaba sarfetti. Evlerde sular dondu. Kentte gündüz sıcaklığı ise eksi 17'i gördü.
 
Havanın çok soğuk olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, "gerçekten hava çok soğuk, buz tutuyoruz. Evlerimiz buz tutmuş, camlarımız buz tutmuş, arabamız buz tutmuş. Sabah arabamızı çalıştıramadık. İşyerimiz buz tutmuş. İşyerlerimizde bütün sular donmuş. Hava akşamları eksi 20 dereceyi görüyor. Çok soğuk bu memleket, adeta donuyoruz" dedi.
 
YAĞIŞLAR NERELERDE ETKİLİ OLACAK?
 
Genellikle yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Sivas, Yozgat ve Gümüşhane çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların Kıyı Ege ve Çanakkale çevreleri ile Balıkesir'in batı kesimlerinde yer yer kuvvetli (21-50 Kg/m2) olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde İç Anadolu'nun güneyi ve doğusu ile doğu kesimlerde yer yer sis ve pus olayı meydana geleceği tahmin ediliyor.
 
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
 
Beklenen yağışların; Kıyı Ege ve Çanakkale ile Balıkesir'in batı kesimlerinde yer yer kuvvetli (21-50 Kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (Ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
 
HAVA SICAKLIĞI NASIL OLACAK?
 
Önemli bir değişiklik beklenmiyor. Mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.
 
RÜZGAR NERELERDE ETKİLİ OLACAK?
 
Genellikle güney ve güneybatı yönlerden, zamanla Karadeniz kıyılarında kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kuzey Ege, Kıyı Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi ile Batı ve Orta Karadeniz'de kuvvetli (40-60 km/saat), Marmara'da fırtına (60-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.
 
KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI
 
Rüzgarın ; Genellikle güney ve güneybatı yönlerden, Kuzey Ege, Kıyı Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı ve Orta Karadeniz'de kuvvetli (40-60 km/saat), Marmara'da ise fırtına (60-90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden kuvvetli rüzgar ve fırtınanın oluşturabileceği olumsuz şartlara (çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

havalar-nasil-olacak-5-gunluk-haritali-hava-durumu