Genellikle yağmur ve sağanak, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olacak yağışların, Diyarbakır, Şırnak, Siirt, Hakkari ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın Antalya ve körfezinde kuzeyli yönlerden, Doğu Anadolu'nun doğusunda güney yönlerden kuvvetlice (30-60km/sa) eseceği bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey, iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: İç ve doğu kesimlerde güney ve güneybatı, batı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Batı Akdeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli (30-60 Km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Hakkari, Şırnak, Siirt ve Diyarbakır çevrelerinde kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur, Bitlis çevrlerinde akşam saatlerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden; sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.