Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıda, "Marmara bölgesinde rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli yer yer kuvvetli fırtına (60-80 Km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Meydana gelmesi muhtemel ulaşımda aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" dedi.

Yapılan uyarıda fırtınanın akşam saatlerinde başlayıp yarın saat 18.00'a kadar devam edeceği kaydedildi.

İzmir'de gece saatlerinden itibaren orta kuvvette fırtına ve kar beklendiği bildirildi.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, gece saatlerinden itibaren Çeşme yarımadasında kuzey ve kuzeydoğudan kuvvetli esmeye başlayacak rüzgarın, yer yer fırtınaya dönüşmesinin beklendiği kaydedildi.

Kuvvetli rüzgarın yarın öğle saatlerine kadar etkisini sürdüreceği belirtildi.

Kent merkezi ve çevre ilçelerde kar yağışının da beklendiği, olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması tavsiye edildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıya göre, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş çevreleri ile Mersin'in doğu, Hatay'ın batı ilçelerinde yarın kuvvetli (21-75 kilogram/metrekare) sağanak ve kıyı kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak yaşanacağı tahmin ediliyor.

Yağışın, rakımı 800 metre ve üzeri yerlerde ise yoğun kar şeklinde olması öngörülüyor.
 Ulaşımda aksamalar, su baskını, yıldırım, yükseklerde buzlanma ve don olayı gibi muhtemel olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Meteoroloji'den yapılan son hava durumu değerlendirilmesinde soğuk hava dalgasının yurt genelinde hafta sonuna kadar etkili olacağı belirtildi.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU