Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye’nin kuzey, iç ve batı kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek. Yağışlar, Uşak, Afyonkarahisar, Kütahya, Isparta ve Burdur’un yüksek kesimlerinde kar şeklinde bekleniyor. 

İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Sıcaklık Türkiye genelinde mevsim normalleri civarında seyredecek.

Rüzgar ise, genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kıyı Ege'de yer yer kuvvetli esecek.

-BUZLANMA VE DON UYARISI-

İç ve doğu bölgelerde yer yer kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden yollarda buzlanma nedeniyle trafikte ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı.

-SİS UYARISI-

Bugün sabah saatlerinde Trakya, İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

ANKARA: Parçalı bulutlu (8)

İSTANBUL: Parçalı yer yer çok bulutlu, doğu kesimi hafif yağmurlu. (12)

İZMİR: Çok bulutlu. (13)

ADANA: Parçalı ve az bulutlu. (19)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, il geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (15)

SAMSUN: Parçalı yer yer çok bulutlu. (12)

ERZURUM: Parçalı ve az bulutlu. (-1)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık. (13)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, İstanbul'un doğusu, Kocaeli ve Sakarya çevreleri aralıklı hafif yağmurlu geçecek.

EGE: Parçalı yer yer çok bulutlu, Uşak, Denizli, Afyonkarahisar ve Manisa çevreleri ile Kütahya'nın güney kesimleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde Uşak, Kütahya ve Afyonkarahisar'ın yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı görülecek.

AKDENİZ: Batısı ile zamanla orta kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, Antalya, Burdur ve Isparta çevreleri yağışlı, diğer yerler parçalı ve az bulutlu geçecek. Yağışlar genellikle yağmur, Antalya çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış, sabah saatlerinde Isparta ve Burdur'un yükseklerinin yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi görülecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, zamanla güney ve batı kesimleri yer yer çok bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimlerinin aralıklı olmak üzere hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, kuzeydoğusu yer yer parçalı bulutlu geçecek. Bölge genelinde sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile buzlanma ve don olayı görülecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile buzlanma ve don olayı bekleniyor.