Manisa’da Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu’nda öğrencisine şiddet uyguladığı gerekçesiyle gözaltına alınan ve tutuklanan öğretmen Ö.K. için eğitim sendikalarının Manisa şubeleri, okul önünde basın açıklaması yaptı

Manisa’nın Yunusemre ilçesinde bulunan Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu’nda bir öğrenci, öğretmeni tarafından darbedildiğini öne sürdü. Hastaneye başvuran öğrencinin ayağında kırık olduğu tespit edilirken, öğrenci velisi tarafından şikayet edilen öğretmen Ö.K. önce gözaltına alındı, ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Dün de okulun önünde Türk Eğitim Sen, Eğitim Sen ve öğrenci velileri toplanarak basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında söz alan Türk Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı Koray Özgürler, öğretmenin tutuklanmasını üzüntüyle karşıladıklarını belirtti.

Özgürler, şöyle devam etti: “28 yıllık mesleki tecrübesi bulunan, adresi belli, çalıştığı kurumu belli, bedeni fiziki koşulları belli öğretmen arkadaşımızın tutuklu yargılanmasına anlam verilememiştir. Edindiğimiz bilgilere göre ilgili öğrencinin okul çıkışında son derece sağlıklı bir şekilde top oynadığı ve evine yürüyerek gittiği anlaşılmıştır. Buna rağmen gerçeklerden uzak, öğretmenimize yönelik linç kampanyalarını esefle kınıyoruz. Öğretmenimize inancımız ve güvenimiz tamdır. Gerçeklerin bir huyu vardır, er ya da geç ortaya çıkar. Yine edindiğimiz bilgilere göre sağlık raporunda, hayati tehlikesi bulunmadığı, bacak kırılması ile ilgili hiçbir hususun yer almadığı gerçeklerine rağmen, öğretmenimiz, sadece veli beyanı esas alınarak medyada linç edilmiştir. Bilinmelidir ki artık hukuki süreç başlamış olup; Hukukun üstünlüğüne inancımız tamdır. “Sürecin sonunda öğretmenimizin aklanacağına ve camia olarak konunun takipçisi ve mesai arkadaşımızın destekçisi olacağımız bilinmelidir.”

Daha sonra Eğitim Sen Şube Başkanı İsmail Şener de kısa bir açıklama yaptı. Şener, Amasra’da 41 madencinin hayatını kaybettiği kazada henüz bir tane bile gözaltı olmadığını, ancak Manisa’da bir öğretmenin çok kısa sürede gözaltına alınıp tutuklandığını ifade ederek, öğretmenlik mesleğinin değersizleştirildiğine vurgu yaptı.

Açıklama için toplanan öğrenci velilerinden Aysun Ulukan da yaklaşık 8 yıldır öğretmeni tanıdıklarını ve sınıf anneliği de yaptığını dile getirerek, daha önce bu durumla karşılaşmadıklarını, öğretmenin öğrenciler tarafından oldukça sevildiğini dile getirdi.

Kaynak: MANİSA KULİS HABER