Telefon pazarının yükselen yıldızı Xiaomi, yeni amiral gemisi olan Xiaomi Mi 8’i bugün tanıttı. Şirketin ilk çentikli telefonu olan Mi 8, 20 megapiksellik bir selfie kamerasına sahip. Telefonun Samsung üretimi 6.21 inçlik bir OLED ekranı bulunuyor.

Xiaomi Mi 8 özellikleri

Tasarım olarak elbette yine Xiaomi’nin klasik hoş görünümü bizi karşılıyor. Dört yönlü kavisli cam arka panele sahip olan Xiaomi Mi 8’in alüminyum çerçevesi de dikkat çekiyor. Performansının odağında Qualcomm’un üst seviye Snapdragon 845 işlemcisi ve arka bölümde 12 megapiksel çift kamera kurulumu telefonun değerini artırıyor. Xiaomi bu modeliyle, çift frekanslı GPS’i kullanan ilk telefonu da pazara sunmuş oldu.

Telefonun adı başlarda Mi 7 olacak gibi görünse de, Xiaomi’nin 8’inci yılına özel olarak adını Mi 8 olarak kondu. Telefonla ilgili bir başka beklenti ise ekrandan parmak izi okuma özelliğiydi. Bu teknolojinin Mi 8 Explorer Edition modelinde sunulması bekleniyor. Mi 8’in renk seçenekleri beyaz, mavi, altın ve siyah olacak.

Explorer Edition modeli ezber bozacak

Xiaomi’nin Explorer Edition modeli, yenilikçi özellikleriyle geliyor. Yüz tanıma teknolojisi de buna dahil. Kızılötesi teknolojisiyle yüz tanıma gerçekleştirebilen telefon, Xiaomi’ye göre yüz tanıma teknolojisine sahip ilk Android telefon. Bu özelliği kamera kullanıp ve yazılımla yapan Android telefonlar haricinde, ilk sunan model Face ID ile iPhone X olmuştu. Mi 8 Explorer Edition’da dikkat çekecek bir diğer devrimci özellik ise bir telefonda ilk defa uygulanacak olan, ekranda basınca duyarlı parmak izi sensörü olacak. Açık söylemek gerekirse, Xiaomi’nin böylesi bir sürpriz yapması beni hem sevindirdi hem de şaşırttı.

Uygun fiyatlı versiyon: Mi 8 SE

Xiaomi’nin standart Mi 8 ile üst seviye Explorer Edition haricinde bir de daha ekonomik versiyonu olan Mi 8 SE ise daha küçük, daha yavaş ve daha ucuz bir model. Qualcomm’un yepyeni orta seviye Snapdragon 710 işlemcisini kullanan ilk telefon özelliğindeki Mi 8 SE, 5,88 inçlik OLED ekrana sahip. 710’un, bir önceki model olan 660’a göre güç tüketiminde yüzde 30’luk bir tasarruf sağladığı söylenirken, yaklaşık yüzde 20 daha fazla performans sergiliyor; Bu, Mi 8 SE’yi pazarda güçlü bir konuma getirebilir.

Ekran ve kamera en üst seviyede

6,21 inç büyüklük ve 1080×2248 piksel çözünürlük sunan Xiaomi Mi 8’in ekranı 407 ppi piksel yoğunluğuna ve 600 nit parlaklık değerine sahip. Telefonun ekran çerçeve oranı da 88,5 olarak dikkat çekiyor. AMOLED ekran Corning Gorilla Glass camla korunuyor. Samsung telefonlardan bildiğimiz Always-On özelliği de ekranda bulunuyor. Telefonun Adreno 630 grafik arabirimi de ekrana yansıyan görüntünün kalitesinde büyük pay sahibi.

Yukarıda belirttiğim gibi, telefonda çift arka kamera yer alıyor. Bu kameraların ikisi de 12 megapiksel çözünürlük sunuyor. Arka kameralardan bir tanesinde f/1,8 diyafram açıklığı ve optik görüntü sabitleme (OIS) desteği yer alıyor. İkinci arka kamerada ise f/2,4 diyafram açıklığına sahip. Ana kameranın 2x optik yakınlaştırma özelliği de dikkate değer.

Portre modu çok sevilecek

Telefonda çift tonlu LED flaş bulunduğunu da ekleyeyim. iPhone 7 Plus’la hayatımıza giren ve iPhone 8 Plus’ta da yer alıp iPhone X’te selfie kamerasında da sunulan “porter modu”, Xiaomi Mi 8’in bir başka dikkat çeken özelliğini oluşturuyor.

Xiaomi Mi 8’in video performansı da takdire değer. Arkadaki ana kamera ile 4K (2160p) 60 FPS video kaydı yapmak mümkün. 20 MP’lik, f/2,0 diyafram açıklığına sahip olan ön kamera da yapay zeka desteği sayesinde güzellik modunu ve portre çekimi kullandırıyor. Son olarak, Xiaomi Mi 8’e gücünü veren 3.400 miliamperlik bir pil bulunuyor.

Xiaomi Mi 8’in, Çin’de 5 Haziran’dan itibaren satışa sunulacağı duyuruldu. Diğer pazarlar için fiyatlandırma ve satış tarihi konusunda bir bilgi verilmedi.

Xiaomi Mi 8 teknik özellikleri

  • Ekran: 6,21 inç 1080×2248 çözünürlük
  • Boyut ve ağırlık: 154,9 x 74,8 x 7,6 mm ve 175 gram
  • İşlemci: Qualcomm Snapdragon 845
  • Grafik Birimi: Adreno 630
  • RAM: 6 GB RAM / 8 GB RAM Explore Edition
  • Depolama: 64/128/256
  • Arka Kamera: 12 MP (f/1,8) + 12 MP (f/2,4), OIS desteği
  • Video: 2160p 60fps, 1080p 30/240fps
  • Ön Kamera: 20 Megapiksel (f/2.0)
  • Pil: 3.400 mAh
  • İşletim Sistemi: Android 8.1 Oreo + MIUI 10
  • Bağlantı: USB Type-C (v3.1) – Wi-Fi a/b/g/n/ac, NFC, Bluetooth 5.0