Birleşik Kamu İş Konfederasyonu, bağlı sendikalarla birlikte, temmuz ayında maaşlara yapılacak zammı belirleyecek olan enflasyon farkını düşük gösteren TÜİK'in gerçek enflasyon oranlarını açıklaması için Türkiye İstatistik Kurumu önünde basın açıklaması yapmak istemiş, kendilerinin de daha insanca bir yaşam hakkını savundukları güvenlik güçleri tarafından çok sert bir müdahale ile karşılaşmışlardı.

Cumartesi günü saat 11.30 da Konak'ta biraraya gelen Birleşik Kamu İş Konfederasyonu İzmir il yönetimi ve Eğitim İş'li öğretmenler tüm Türkiye’de olduğu gibi İzmir'de de Ankara'da yaşanan olayları protesto etti.

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu İzmir İl Başkanı Adem YILDIRIM:

"Yaşanan enflasyon oranının dışında gerçeklere dayanmayan veri açıklayan TÜİK’i referans alan hükümet, sözde enflasyon oranında zam yapmaktadır. Sözde enflasyon oranında yapılan zam, eriyen para biriminin sözde telafisidir. Yani zam oranı sıfırdır. Biz gerçek enflasyon oranının üzerinde zam talep ediyoruz. Bu yapılırsa bir nebze olsun yaşam şartlarımızda iyileşme olabilir diyoruz.

Haziran ayında, yine doğalgaza yüzde 30, elektriğe yüzde 15 zamlarla girdik. Geçtiğimiz yıllarda, yılda sadece iki kere gelen zam haberlerinden bile rahatsızlık duymaktaydık. Ancak iktidar, günlük olarak gelen zam haberlerindense, artık aylık zamlara bile yurttaşları razı etmeye çalışmaktadır. TÜİK’in çarpıtılmış rakamlarının bile gerisinde seyrederek kamu emekçileri günden güne yoksulluğa mahkûm edilmiştir.

Bundan sadece 10 yıl önce en düşük kamu emekçisi maaşı 1000 dolar civarında seyrederken bugün 400 dolar civarına karşılık gelmektedir. Yıllarını eğitime ve ülkemiz çıkarlarına adamış olan kamu emekçilerinin maaşı diğer para birimleri karşısında, yıldan yıla erimiş ve alım gücünü kaybetmiştir. Sürekli geçmişten medet uman AKP iktidarının, bu hesapla en düşük kamu emekçisi maaşını bugünkü döviz kuruyla en az 17 bin liraya çıkarması gerekmektedir."

Yıldırım, ''Emeğimizin, alın terimizin hakkını aramak ve hak ettiğimiz insanca yaşam şartlarını tüm emekçilerin emeklilerin, memurun çiftçinin ve halkımızın alması için, dün ve bugün olduğu gibi yarınlarda da mücadelemize her alanda kararlılıkla devam edeceğiz" dedi.