Sadık ACAR, açıklamasında şunları kaydetti;

"Yanlış ekonomi politikalarında inat ederek ülkeyi derin bir krizin içine sokan hükümet, seçimleri atlatmış olmanın da rahatlığıyla, krizin faturasını bir kez daha işçiye, emekçiye kesmektedir.

Bu haksız tablo yetmezmiş gibi, şimdi de krize mucize olarak sunulan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Maaşlar artmasaydı enflasyon daha düşük seviyelerde olabilirdi” diyerek, yüksek enflasyonun  sorumluluğunu emekçilere yüklemeye çalışmıştır.

Emekçiler, bu ekonomik krizin faili değil mağdurudur. Maaşlar arttığı için enflasyon yükselmemiş, enflasyon yükseldiği için maaşlar artmıştır ki bu artış da gerçek enflasyon oranının yakından bile geçmemektedir.
 
Siyasi iktidarın vitrine koyduğu Bakan Şimşek, enflasyonun nedenini arıyorsa:

Bu ülkenin nasıl üretmeden tüketen, birçok alanda dışa bağımlı hale getirildiğine; Halka “Dolarla mı maaş alıyorsunuz” diye çıkışılırken dolar üzerinden yatış garantisi verilen hastanelere, geçiş garantisi verilen yollara;
Yıllardır halkın alım gücünü günden güne düşürenlere dönüp bakmalıdır. Emekçilerin aldığı ve daha birkaç ay içinde eriyen zamlar, enflasyonun sebebi değil sonucudur.

Büyükşehirlerde kira ortalaması 15 bin TL’ye yükselmişken memurun yoksulluk sınırında ücret aldığı, marketlerde en çok “çalınan” ürünün bebek maması olduğu, öğrencilerin kantinden bir tost alamayıp musluktan su içtiği, çalışan nüfusun -resmi rakamlara göre bile- yarısından fazlasının asgari, yani en az ücreti aldığı bir ülkenin ekonomiden sorumlu bakanı, ekonomi de bilmiyorsa en azından utanmayı bilmelidir.

Her zaman emeğin onurunun savunucusu olan Eğitim-İş olarak, Hazine ve Maliye Bakanı’nın bu açıklamasını da, emekçilerin yaşadığı sefalette büyük payları bulunan sarı sendikaların Şimşek’in bu açıklamaları üzerinden tekrar ‘sendikacılık’ oynar gibi görünmesini de kınıyoruz.

Ve altını çiziyoruz: Kamu emekçisi, kendisine reva görülen bu sefaleti kabul etmeyecek; alım gücündeki erimeyi gidermeyecek hiçbir ücret artışını kabul etmeyecektir. " 

Sadık ACAR
Eğitim İş Antalya Şube Başkanı