TÜİK'in Ekim ayı enflasyon verilerini açıklamasının ardından memur ve emekli maaşlarına zam oranları merak ediliyor. Dört aylık enflasyon farkının kesinleşmesiyle, meslek meslek emekli maaşı ve memur maaşları tablosu da netleşti.

Ekim ayı enflasyon rakamının açıklanmasının ardından memur, memur emeklisi, SGK, Bağ-Kur emeklilerinin enflasyon farkı oranı ile iş yerlerine özel kira artış oranları belli oldu.

TÜİK verilerine göre, enflasyon ekimde aylık bazda yüzde 3,43 artarken yıllık bazda yüzde 61,36 oldu. ENAG, enflasyonun yıllık yüzde 126,18 arttığını duyurmuştu.

Ekim ayı enflasyon rakamları sonrası refah payı hariç 4 aylık emekli ve memur zam oranı netleşti.

SGK ve Bağ-Kur emeklileri Temmuz ayı için yüzde 9,49, Ağustos ayı için de yüzde 9,09, Eylül ayı için de yüzde 4,75, Ekim ayı için de yüzde 3,43 enflasyon farkını şimdiden hak etmiş oldu.

4 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 29,41, enflasyon farkı dahil 4 aylık memur zammı ise yüzde 40,39 oldu. Böylece sadece 4 ayda alacakları zam oranı yüzde 29,40 oldu.

İKİ AYIN VERİSİ KALDI

Ancak bu zam Ocak ayındaki maaşlara yansıyacağı için her ay açıklanan aylık enflasyonu oranında birikimli olarak hesaplanacak. Nihai zam oranları için 2 veri kaldı. İlerleyen dönemde Kasım ve Aralık ayı enflasyon rakamları TÜİK tarafından açıklanacak. Böylece 6 aylık enflasyon oranı ve maaş zamları refah payı hariç kesinleşecek.