Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, memur maaş zam teklifini yapay zekaya sordu. Yapay zekanın verdiği cevabı sosyal medya hesabı üzerinden paylaşan Çakırcı, "Yapay zeka bile gerçekleri görüyor, zam teklifini yetersiz buluyor" ifadelerini kullandı.

YAPAY ZEKADAN MEMUR MAAŞ ZAMMI DEĞERLENDİRMESİ

Çakırcı, sosyal medya hesabı X üzerinden şu paylaşımı yaptı.

"KAMU İŞVERENİ’NİN TEKLİFİNİ YAPAY ZEKAYA DA SORDUK…

Yapay zeka bile gerçekleri görüyor, zam teklifini yetersiz buluyor.

Soru: Merkez Bankası 2024 yılı için enflasyon tahminini %33 olarak güncelledi. Ancak Kamu İşvereni'nin zam teklifi %23 oranında kaldı. Bu zam oranı kamu görevlileri için yeterli midir?

Yapay zeka cevabı: Eğer enflasyon %33 olarak tahmin ediliyorsa, %23 zam oranı enflasyonun altında kalacaktır. Bu durumda, memurların maaşları enflasyon karşısında değer kaybedebilir ve yaşam standartları düşebilir. Bu durumda, kamu görevlileri için sunulan %23'lük zam teklifinin yetersiz olduğunu söyleyebiliriz. Enflasyonun yüksek olduğu bir dönemde, maaş artışları enflasyonun üzerinde olmalıdır ki memurların satın alma gücü korunabilsin veya artabilsin. Eğer enflasyon tahmini gerçekleşirse, %23'lük zam teklifi memurlar için yeterli olmayacaktır."

İşte o paylaşım: