Memur-Sen Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, son dönemde artan hayat pahalılığı karşısında en düşük memur maaşının güncellenmesi talebiyle bir açıklama yaptı. Önceden 22 bin lira olarak açıklanan en düşük memur maaşının 25 bin 300 liraya çıkarılmasını istedi.

 

Memur Sen'den En Düşük Memur Maaşı Güncellemesi Talebi

Memur-Sen Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, son dönemde artan hayat pahalılığı karşısında en düşük memur maaşının güncellenmesi talebiyle yetkili sendika olan Memur-Sen'den talep geldiğini belirtti. En düşük memur maaşının önceden 22 bin lira olarak açıklandığını ve bu tutarın 25 bin 300 liraya yükseltilmesi gerektiğini ifade etti.

 

Memur-Sen'in En Düşük Memur Maaşı Talepleri

Memur-Sen, en düşük memur maaşının 22 bin liradan 25 bin 300 liraya çıkarılmasını ve üzerine yüzde 6+9 oranında zam yapılmasını talep etmektedir. Bu talebe göre, en düşük memur maaşı 25 bin 300 lira olacaktır.

 

En Düşük Memur Maaşının Artırılması İçin Gerekli Adımlar

Tonbul, en düşük maaşın 22 bin lira olması için ya taban aylığına zam ya da yeni bir ilave ödeme yapılması gerektiğini söyledi. Toplu sözleşme zammı ile enflasyon farkının 22 bin liraya dahil edilemeyeceğini belirten Tonbul, "Sayın Cumhurbaşkanımızın temmuzda en düşük memur maaşının 22 bin liraya çıkarılacağını söyledi. Ancak, toplu sözleşmeden gelen haklarımızın bu tutarın üzerine eklenmesi gerekiyor" dedi.