Memur-Sen’e bağlı yetkili sendikaların teklifleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda gerçekleştirilen toplantılarda müzakere edilirken, yetkili konfederasyon Memur-Sen, kamu görevlilerinin toplu sözleşmeden beklentilerini araştırarak kamuoyu ile paylaştı.

Memur-Sen’in 2-9 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirdiği anket, kamu görevlilerinin toplu sözleşmeden beklentilerine ışık tutuyor. 50 bini aşkın kamu görevlisiyle yapılan ankete katılanların yüzde 42’si kirada otururken yalnızca yüzde 8.4’ü lojman hakkına sahip.

Memur-Sen'in araştırmasına göre, kamu çalışanlarının yüzde 93.7’sinin Memur-Sen’in işverenden kira yardımı talebine destek verdiği görüldü.

Memur-Sen’in geçmiş dönemlerden farklı olarak zam teklifini üçer aylık dilimler halinde sunması da anketteki sorular arasında yer aldı. Araştırmaya katılan kamu görevlileri enflasyona karşı alım gücünü koruması için oransal zamların üçer aylık dilimler halinde verilmesini destekliyor.

Ancak diğer sendikalar enflasyon farkının aylık olarak aylık olarak maaşlara yansıtılmasını istiyor

Ayrıca Memur-Sen’in Toplu sözleşme teklifleri arasındaki bayram ikramiyesi de memurların en çok beklediği iyileştirmeler arasında yer aldı.