Bülent Ecevit Üniversitesi Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde 8 Nisan Cuma günü bir panelle eğitimin ilk etabının açılışı yapıldı. “Kız Çocuklarının STEM Eğitimine Yönlendirilmesi ve Sürdürülebilir Kalkınmaya Etkileri” başlıklı, katılımın yoğun olduğu paneli Zonguldak Vali Yardımcısı Nevzat Taştan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. K. Varım Numanoğlu, Prof. Dr. Haluk Güven, Prof. Dr. Hamza Çeştepe, Genel Sekreter ve Genel Sekreter Yardımcıları, akademisyenler, öğrenciler ve Zonguldaklılar da takip etti.

STEM Projesi kapsamında Bülent Ecevit Üniversitesi ev sahipliğinde iki gün sürecek olan programın ikinci günü olan 9 Nisan Cumartesi günü ise online kayıt yaptıran ilk 100 öğrencinin katılımıyla eğitmenler eşliğinde uygulanacak programda önce öğrencilerden bir projenin grup içinde yapılması istenecek. Öğrencilerin yaptıkları projeyi sunmalarının ardından kura ile ödüllendirme yapılacak. Kura sonucu 10 öğrenci TÜBİTAK Teknoloji Kamplarına katılacak, 10 öğrenciye tablet verilecek ve bir öğrenci Güney Kore, bir öğrenci de Silikon Vadisinin de içinde olduğu bilim-teknoloji merkezlerini görmek üzere ABD’deki yaz kamplarına götürülecek

STEM NEDİR?
STEM; Science-Fen, Technology-Teknoloji, Engineering-Mühendislik ve Mathematics-Matematik alanlarının baş harflerinden oluşmakta ve bu alanların birbirine entegre edilmesi anlamına gelmektedir.