MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Kapalı Alanlarda Maske Kullanımı Konulu 29.04.2022 tarihli yazısı

Bakanlığımız resmî ve özel okul/kurumlarının yüz yüze eğitim-öğretim ortamlarında öğrenci ve eğitim personelinin Covid-19 salgınının etkilerinden korunmasına yönelik önlemler, Sağlık Bakanlığı Bilimsel Danışma Kurulu tarafından belirlenmektedir.

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun İlgi (a)'da kayıtlı yazısı ile belirtilen güncel kararlar ve İçişleri Bakanlığının İlgi (b)'de kayıtlı yazısı ile getirilen yeni düzenlemelere göre açık ve kapalı alanlar dâhil olmak üzere tüm alanlarda, tüm okullarda maske zorunluluğunun tümüyle kaldırıldığı belirtilmektedir.

Ancak, ülkemizdeki günlük vaka sayısı 1000’in altına düşene kadar toplu taşıma araçları ile sağlık kuruluşlarında maske kullanımına devam edilmesi gerektiği ifade edilmektedir.

Bakanlığımızın "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu" uygulamalarına yukarıda belirtilen güncellemelerin yansıtılması, Bakanlığımıza bağlı okul ve kurumlarda eğitim ortamlarında sürdürülen faaliyetlerin bu güncellemelere uygun olarak yürütülmesi gerekli görülmektedir. Bilgilerini ve gereğini rica ederim.

Sadri ŞENSOY
Bakan a. Bakan Yardımcısı