Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullara gönderilen yazıda, resmi kurumlarda görev yapan yöneticiler ve öğretmenler için aktif ''Öğretmenlerin Ders Saatleri'' modülünün hazırlandığı bildirildi.

Bakanlığın öğretmenlerin ek ders saatleri ile ilgili  Batman ve Kırıkkale'de uygulamaya koyduğu "Öğretmenlerin Ders Saatleri" modülü Ankara'da da hayata geçiriliyor.
 
Bakanlığın Ankara Valiliği'ne gönderdiği yazıda şunlar dile getirildi: Bakanlığımıza bağlı resmi ve örgün eğitim kurumlarında görev yapan eğitim kurumu yöneticisi ve öğretmenler için aktif olarak kullanılmak üzere " Öğretmenlerin Ders Saatleri" modülü hazırlanmıştır. MEBBİS üzerinden veri girişi sağlanacak olan modül ile her eğitim kurumunun bağımsız olarak düzenlediği yönetici ve öğretmenlere ait haftalık ders ve ek saatlerine ilişkin bilgilerin takip edilmesi planlanmış olup modülün ilk pilot uygulaması Batman ve Kırıkkala illerinde ilgi Makam Onayı ile uygulanmıştır.Söz konusu pilot uygulama ile tespit edilen aksaklıklar ve talep edilen değişiklik önerileri modüle entegre edilerek ikinci pilot uygulamanın Ankara ilinde gerçekleştirilmesi uygun görülmüştür.

Modüle giriş, MEBBİS kurumsal kullanıcı yetkisiyle ekranının sol tarafında bulunan giriş ekranlarından "Öğretmen Ders Saatleri" bölümünden yapılacaktır. Belirtilen uygulama çerçevesinde iliniz resmi ve örgün eğitim kurumlarına ait istenen bilgilerin 13 şubat 2019 tarihine kadar ilgili modüle eksiksiz bir şekilde girilmesinin sağlanarak belirlenen hata,sorun,eksiklik vb. düşüncelerin 15 Şubat 2019 tarihine kadar Bakanlığımız Personel Genel Müdürlüğüne rapor halinde bildirmesi hususunda geregini bilgilerinize arz/rica ederim."

MEBBİS üzerinden giriş sağlanacak olan modülde her kurumun öğretmenleri ve idarecileri için ek ders saatlerine ilişkin bilgilerin takip edilmesi ve eksiklerin giderilmesi isteniyor

İşte O resmi yazı: