Milli Eğitim Bakanlığı özellikle Suriye'den gelen ve Türkiye'de eğitim gören çocuklara eğitim veren PİKTES öğretmenleri için ek hizmet puanı açıklaması yaptı. Buna göre PİKTES öğretmenlerine yabancı öğrencilere verdikleri ders süresi için ek hizmet puanı verilecek.

PİKTES ÖĞRETMENLERİNE HİZMET PUANI YAZISI

MEB tarafından kurumlara gönderilen ve PİCTES öğretmenlerinin ek hizmet puanına açıklık getiren yazısı şöyle:

"Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik18.06.2023 tarihli ve 32225 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiş olup yapılan düzenleme ile Bakanlığımız kadrolarına öğretmen olarak atanmadan önce Bakanlığımıza bağlı resmî eğitim kurumlarında yabancı uyruklu öğrencilerin eğitimine yönelik Bakanlığımız tarafından yürütülen projelerde öğretici/öğretmen veya rehber danışman olarak görev yapmış olanların bu kapsamda geçirdikleri süreler, görevin yapıldığı hizmet alanı için öngörülen hizmet puanı üzerinden öğretmenlerin hizmet puanı hesabına dahil edilecektir.

Bu kapsamda verilmesi gereken hizmet puanları için MEBBİS / E-Personel Modülü / MEB Dışı Hizmetler menüsü altında Geçici Süreli Eğitim Personeli (PIKTES) bilgileri ekranı açılmış olup İl MEBBİS Yöneticilerine yetkilendirme yapılmıştır."